Pride 2024

26 juli – 2 augustus 2024

De Oude Kerk viert Pride met een uitgebreid activiteitenprogramma.

Nodig iemand uit om mee te gaan

Hieronder vind je een overzicht van het activiteitenprogramma tijdens Pride in en rondom de Oude Kerk. 

Oude Kerk Its OK Cirkel 7 State of the Arts 1 low res 19 foto Maarten Nauw

Queer Sex Worker Festival
Vrijdag 26 juli | 13:00 - 18:00


Vorig jaar verwelkomde de Oude Kerk in het kader van kunstproject It's OK... commoning uncertainties het Queer Sex Worker Fesitval tijdens Pride. Dit jaar, op vrijdag 26 juli, vindt het Queer Sex Worker Festival plaats op het Oudekerksplein. Een uitgebreid programma van spoken word tot dansacts, voordrachten en muziek van top-dj's.

meer informatie

Performance Mikheil Abramishvili (i.s.m. Queer Currents)
Zaterdag 27 juli | 11:00 - 12:00


Countertenor Mikheil Abramishvili presenteert een grensverleggende opera-performance in de Oude Kerk. Abramishvili zingt zes barokaria's gekleed in draagbare sculpturen ontworpen door Uta Bekaia. Deze uitvoering in de Oude Kerk is een voorproefje van een groter project van Bekaia, dat gepland staat voor 2025. Het project is gecureerd door Daria Kravchuk.*De performance is vrij toegankelijk met een geldig toegangsbewijs voor de Oude Kerk.

Meer informatie
8 F63 B859 C4 C0 4790 AB40 07 A2 D95 ADDE9

Queer Care Conversation #2: Alex Blum
Donderdag 1 augustus | 17:00 - 18:00


Aan de vooravond van de speciale Pride-editie van muziekserie Silence organiseren we een tweede Queer Care Conversation. Onze artistiek directeur, Mariette Dölle, gaat in gesprek met gastcurator Julia Visser en choreograaf Alex Blum (zij/hen) over Blum's afstudeerproject en performance Sister Songs.*Het gesprek is vrij toegankelijk met een geldig toegangsbewijs voor de Oude Kerk.

Meer informatie
Oude Kerk Queer Care Conversation 07 low res foto Maarten Nauw

Silence #53: Pride | Sister Songs
Vrijdag 2 augustus | 08:00 - 09:00


Tijdens deze speciale Pride-editie van muziekserie Silence presenteert Alex Blum, Sister Songs. Een performance over de relatie tussen de eigenschappen van de stem en het gebruik daarvan buiten gendernormen. Als een sonische choreografie nodigt Sister Songs ons uit om anders te luisteren en los te komen van het traditionele denken over gender.

Meer informatie & tickets
Nelliedeboer2