Bezoekersinformatie

De Oude Kerk is dagelijks open. Bekijk de openingstijden en plan je bezoek.

bestel tickets

Adres
Oude Kerk Amsterdam
Oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam
T 020 625 8284
E info@oudekerk.nl

De Oude Kerk is een plek voor hedendaagse kunst gevestigd in het oudste gebouw van Amsterdam. De kerk bevindt zich midden in de historische binnenstad van Amsterdam tussen de Warmoesstraat en Oudezijds Voorburgwal op enkele minuten loopafstand van het Centraal Station. Jaarlijks presenteert de Oude Kerk twee grote tentoonstellingen en een uitgebreid verdiepend publieksprogramma. Rond de kerkruimte bevinden zich bijzondere historische stijlkamers met objecten uit ons archief. Daarnaast beschikt de Oude Kerk over een museumwinkel met een uitgebreid assortiment van (kunst)boeken en designartikelen. De naastgelegen Koffieschenkerij met fraaie binnentuin is dagelijks geopend van 09:00 - 18:00. Hier wordt de lekkerste koffie, thee, limonade en cake geserveerd.

Oude Kerk Come Closer Amplified Time voor social 22

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10:00 – 18:00
Zondag: 13:00 – 17:30

Aangepaste openingstijden oktober 2023 i.v.m. opbouw nieuwe tentoonstelling
De Oude Kerk is gesloten op 2 en 3 oktober en van 17 t/m 20 oktober in verband met de opbouw van de nieuwe tentoonstelling Calling van kunstenaar Meredith Monk. Van 9 t/m 16 oktober is de Oude Kerk beperkt toegankelijk. In die periode kan je een gratis bezoek brengen aan één van de zijkapellen en krijg je een kijkje achter de schermen tijdens de opbouw. Lees hier meer over de tentoonstelling.

Gesloten op
27 april (Koningsdag), 25 december (Eerste Kerstdag) en tijdens de op- en afbouw van een nieuwe tentoonstelling (kijk voor actuele openingstijden op de homepagina). Op alle andere feestdagen is de Oude Kerk wel geopend. 

Toegangsprijzen

Volwassene: € 13,50
Student, 13-17 jaar: € 7
Kind 6-12 jaar: € 3,50
Kind 1-5 jaar Gratis
CJP-kaart: € 7
Museumkaart, I Amsterdam City Card, ICOM, Vriendenloterij VIP-kaart, Stadspas, Vriendenpas Oude Kerk: Gratis

Toegangskaarten

Tickets zijn zowel online als aan de kassa verkrijgbaar. Met een toegangskaart heb je toegang tot zowel de tentoonstelling in de kerkzaal als de historische zijruimtes met archiefpresentatie. De gratis audiotour (beschikbaar in Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans) neemt je mee door de geschiedenis en hoogtepunten van de Oude Kerk. 

Oude Kerk Walk Talk 24 low res foto Maarten Nauw

Route
De Oude Kerk bevindt zich op 8 minuten loopafstand van het Centraal Station. De buurt is moeilijk toegankelijk voor auto’s en wij raden je daarom aan met het openbaar vervoer te komen.

Plan je route naar de Oude Kerk via Google Maps of via 9292 OV

Parkeren

Parkeren is mogelijk in de parkeergarage Q-Park naast de Bijenkorf (ingang Beursplein 15). In de omgeving van de Oude Kerk geldt betaald parkeren.

Toegankelijkheid

We willen graag dat iedereen de Oude Kerk op een prettige manier kan bezoeken. Helaas is ons historische gebouw niet volledig rolstoeltoegankelijk. Mindervaliden mogen gratis een begeleider meenemen. Voor uitgebreide informatie kun je ook terecht op de website Toegankelijk Amsterdam.

Toiletten

We hebben een mindervalidentoilet.

Verschoonruimte

In de mindervalidetoilet is een verschoontafel voor baby’s en kleine kinderen.

Hulphonden

Hulphonden zijn welkom in de Oude Kerk. Wel graag de hond aanlijnen.

Assistentie

Ben je in de Oude Kerk en heb je assistentie nodig? Bel dan naar dit nummer +31 (0)20 625 82 84, dan komen we je zo snel mogelijk helpen.