Oude Kerk Silence 5 voor social 21

silence #5

4 augustus 2017

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

There is no such thing as an empty space or an empty time. There is always something to see, something to hear. In fact, try as we may to make a silence, we cannot. – John Cage (in Silence, 1961)

De Oude Kerk is op de vroege ochtend om 8:00 uur een meditatieve oase in de stad, met een enerverende opkomst van de zon door de hoge kerkvensters. Op dit vroege uur klinkt het muziekprogramma Silence, een contemplatief tegengeluid in een hectische binnenstad.

Op 4 augustus vindt Silence #5 plaats met werk van de wereldberoemde componist en eermalig huisorganist van de Oude Kerk, Jan Pieterszoon Sweelinck. Uitvoerende musici zijn Matteo Imbruno (orgel) en Vincent van Amsterdam (accordeon). Matteo Imbruno is al twintig jaar een van de organisten-titulair van de Oude Kerk en een internationaal concertorganist en docent van masterclasses. Vincent van Amsterdam is een aanstormend talent op de accordeon, winnaar van The Dutch Classical Talent Award 2016 en het Prinses Christina Concours. Zij spelen onder meer Mein Junges Leben hat ein End en de Chromatische Fantasie van Sweelinck.

muziek in de oude kerk

De Oude Kerk kent een indrukwekkende muziekgeschiedenis en was in de zestiende eeuw een van de eerste plekken in Noord-Europa waar een publiek van openbare concerten kon genieten. In afwachting van de restauratie van het Vater-Müller-orgel koos de Oude Kerk ervoor om de stille tijd goed te gebruiken en na te denken over een nieuw muzikaal programma. Vanuit gesprekken met muzikanten, kunstenaars en programmeurs is in november 2016 een muziekprogrammering van start gegaan in aansluiting op de kunstprogrammering van de Oude Kerk en in de context van een monumentaal gebouw. De concerten van de Silence serie beginnen altijd om 8:00 uur, en klinken frequent op een eerste vrijdagochtend van de maand.

Silence #6 vindt plaats op 1 september 2017, met componist Thomas Ankersmit, synthesizer.

silence #5
4 augustus 2017, 08:00 uur
oude kerk, oudekerksplein (de wallen), amsterdam
prijs: 10 euro (Museumkaart, Vrienden van de Oude Kerk, ICOM card, I Amsterdam city card, stadspas vrij entree)

online tickets

beeld: ernst van deursen

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Oude Kerk Silence 5 voor social 21