Dekmantel Festival: Kali Malone (Uitverkocht)

30 juli 2024

Uniek liveconcert op het monumentale orgel door orgellegende Kali Malone.

Nodig iemand uit om mee te gaan

Concert I (19:00 - 20:10)
UITVERKOCHT


Concert II (21:30 - 22:40)
UITVERKOCHT


De Oude Kerk en Dekmantel Festival '24 presenteren twee liveconcerten van de gevierde componist en organist Kali Malone. De rijke, repetitieve en aangrijpende werken van deze in Stockholm gevestigde Amerikaanse kunstenaar maken gebruik van specifieke stemmingssystemen in minimalistische structuren voor pijporgel, koor, kamermuziekensembles en elektroakoestische formaten. Wereldwijd speelt ze sets op de meest prestigieuze orgels van talrijke kerken en kathedralen. Zeker sinds de verschijning van haar alom geprezen album 'The Sacrificial Code' heeft ze zichzelf gepresenteerd als gerespecteerd vernieuwer van de orgelmuziek. 

Kali Malone c Victoria Loeb

Elektronisch muziekfestival
Dekmantel is een prominent Nederlands muziekplatform. De 10e editie van het jaarlijkse Dekmantel Festival in Amsterdam vindt plaats van 26 juli tot 4 augustus 2024 op diverse locaties, waaronder de Oude Kerk, Het Hem, EYE Filmmuseum, Muziekgebouw. Dekmantel '24 biedt een gevarieerde line-up met zowel gevestigde namen als aanstormend talent. Naast muziek omvat het programma kunstinstallaties, workshops en lezingen. Bekijk hier het hele programma. 

Oudste concertzaal van de stad

De Oude Kerk is niet alleen het oudste gebouw van Amsterdam, maar ook de oudste concertzaal van de stad. Al ruim 700 jaar is het een plek waar muzikale tradities ontstaan, worden doorgegeven en vernieuwd. In de ochtendserie Silence verkennen musici met eigentijdse muziek de eeuwenoude akoestiek. In de Monuments-reeks spelen vooraanstaande organisten uit binnen- en buitenland zowel klassieke als hedendaagse composities voor orgel. Playing the Cathedral is een jaarlijks residentieprogramma en festival waarin (inter)nationaal vermaarde musici worden uitgenodigd om een opdrachtcompositie te schrijven voor de kerkruimte. Zo hoor je in de Oude Kerk bekende meesterwerken op nieuwe manieren en pionierswerken van levende legendes.