playing the cathedral – benefietconcert

11 mei 2019

Maak het historische moment mee waarop het startschot klinkt in een nieuwe muziektempel. Reserveer een tafel en bouw mee aan de toekomst van de Oude Kerk als internationaal muziekpodium. Op 11 mei 2019 vindt een groot benefietgala plaats. Tijdens dit gala klinkt de première van Playing the Cathedral, een nieuwe concertserie van de Oude Kerk met internationale ambities. Philip Glass en Nicolás Jaar blazen op 11 mei 2019 de muziekgeschiedenis van de Oude Kerk nieuw leven in. Robert Kranenborg componeert het menu dat tussen de muziek door ter tafel komt. Reserveer een tafel voor dit historische moment en bouw mee aan de toekomst van de muziek in de Oude Kerk.

playing the cathedral
Playing the Cathedral
is een nieuwe monumentale concertreeks die de toekomst van de muziek in de Oude Kerk nieuw leven in blaast. Het Vater-Müllerorgel – het volledig gerestaureerde barokke pronkstuk -, internationale componisten, musici en uiteraard de ruimte van de Oude kerk zelf spelen de hoofdrollen in de concertreeks. Met deze serie wil de Oude Kerk zich, in aanvulling op de huidige toppositie in de beeldende kunst, op de kaart zetten als internationaal muziekpodium voor spatial music.

philip glass en children of the light
Op 11 mei komt het werk van Children of the Light en Philip Glass bij elkaar, in een eenmalige symbiose van het nieuwe lichtwerk Between Light en de compositie The Building. Speciaal voor 11 mei maakt Glass een adaptatie van zijn compositie The Building, gebaseerd op de beweging van de lichtinstallatie, die Children of the Light afgelopen maanden voor de architectuur van de Oude Kerk ontwikkelde.

residency
Internationale componisten en musici worden uitgenodigd voor een meerjarige residency in de Oude Kerk. Vanuit de wereldwijd vermaarde akoestiek van de kerk creëren ze een nieuwe site-specifieke compositie. De nieuwe composities die tot stand komen, worden als erfgoed verbonden aan de Oude Kerk, en kunnen eeuwig in concertvorm worden herhaald. De originele bladmuziek wordt opgenomen in de collectie van de Oude Kerk. Door het kopen van een tafel draag je bij aan de start van een nieuw, historisch muziekpodium en aan de toekomst van de muziek in de Oude Kerk.

reserveren
Op 11 mei 2019 klinkt het historische startschot van de muzikale ambities van de Oude Kerk. Tijdens het benefietgala speelt Philip Glass een van zijn composities op het Vater-Müller orgel en lanceert Nicolás Jaar zijn nieuwe compositie, die hij als eerste artist in residence in de Oude Kerk creëerde. Robert Kranenborg componeert het menu, dat tussen de muziek door ter tafel komt. Schuif aan bij het historische startschot in een nieuwe muziektempel en bouw mee aan de toekomst van de muziek in de Oude Kerk. Reserveren kan via playingthecathedral.org.