playing the cathedral – benefietdiner

11 mei 2019

Op 11 mei viert de Oude Kerk een nieuwe muzikale toekomst met een legendarisch benefietdiner- en concert getiteld Playing the Cathedral.

benefietconcert en -diner
Philip Glass
 bespeelt op 11 mei zelf het pas gerestaureerde Vater-Müllerorgel. Met de compositie Building (een onderdeel van de opera Einstein On The Beach uit 1976) gaat het werk van Glass eenmalig in een speciale versie samen met het nieuwste lichtwerk van de Amsterdamse kunstenaars Children of the LightNicolás Jaar gaat in première met Voula, de compositie die hij tijdens zijn residency in de Oude Kerk creëerde. Artvark Saxophone Quartet en Leo van Doeselaar spelen nieuwe bewerkingen van Sweelinck en Vivaldi. Sterrenchef Robert Kranenborg verzorgt het menu van de avond.

Alle opbrengsten gaan naar een nieuw muziekfonds, die getalenteerde geluidskunstenaars en musici de kans biedt om nieuw werk te componeren dat resoneert binnen de 800 jaar oude architectuur van de Oude Kerk. Het eerste concert op 12 mei wordt ook mogelijk gemaakt met het benefietconcert. Reserveer een plaats aan tafel en word de komende vijf jaar gast van alle Playing the Cathedral concerten.

playing the cathedral
Playing the Cathedral
is een nieuwe monumentale concertreeks die de toekomst van de muziek in de Oude Kerk nieuw leven in blaast. Het Vater-Müllerorgel – het volledig gerestaureerde barokke pronkstuk -, internationale componisten, musici en uiteraard de ruimte van de Oude kerk zelf spelen de hoofdrollen in de concertreeks. Met deze serie wil de Oude Kerk zich, in aanvulling op de huidige toppositie in de beeldende kunst, op de kaart zetten als internationaal muziekpodium voor spatial music.
Meer weten? Op playingthecathedral.org lees je het hele verhaal.

playing the cathedral
benefietdiner en -concert