mark buckeridge: opera

13-15 juni 2019

Kom langs voor de opera Parting from the Cliff van de Ierse componist en kunstenaar Mark Buckeridge. De opera bestaat uit drie scenes en raakt thema’s zoals pijn, verlies, spiritualiteit, liefde, verdriet en desillusie. In het muzikale arrangement hoor je een synthesizer, keyboard, gitaar en een koor. Parting from the Cliff gaat in première in de Oude Kerk als onderdeel van het A Festival of Choices-programma 2019 van het Sandberg Instituut.

akte 1
Leaving’, vertelt het verhaal van een zanger die huis en familie moet achterlaten om aan de andere kant van de oceaan een leven op te bouwen. Het is de dag dat het schip aankomt waarop de zanger zal vertrekken. De plaatselijke gemeenschap en zijn familie komen bij elkaar om hem uit te zwaaien.

akte 2
Traveling’, bestaat uit een serie gesprekken en ontmoetingen tussen transportchauffeurs, monniken en een regisseur en curator. De ontmoetingen spelen zich af op een snelweg, in een restaurant en in een klooster.

akte 3
In akte 3, ‘Car’, staan we ’s nachts boven op een heuvel en kijken we uit over een panoramisch stadslandschap terwijl de motor van een auto draait. De hoofdrolspeler ‘de zanger’ moet een belangrijke beslissing nemen op het moment dat de dag aanbreekt.

musici
Mark Buckeridge: zang & elektronisch orgel
Till Hormann: zang, synthesizer & lap-steelgitaar
Bin Koh: zang & synthesizer