come closer: mmck studies dept, een performance door geo wyeth 

31 juli 2020

Let op: dit programma is verplaatst naar 31 juli. Vanwege de coronamaatregelen wordt de performance die avond drie keer uitgevoerd voor een klein publiek. Tickets voor de oorspronkelijke datum zijn nog steeds geldig, maar je hebt nu wel een timeslot nodig. Had je al een ticket? Neem dan contact op met info@oudekerk.nl om je gewenste tijd door te geven.

Het publieksprogramma Come Closer is een serie van intieme samenkomsten in en rondom de installatie Poems for Earthlings van Adrián Villar Rojas. Kunstenaars, muzikanten, wetenschappers en bezoekers verkennen samen een onderbelicht verleden, alternatieve versies van het heden en mogelijke toekomsten. Vanavond nodigen we je uit voor aan performance door kunstenaar Geo Wyeth, gebaseerd op hun langdurige project Muck Studies Dept.

Geo Wyeth (1984, NYC) is kunstenaar en docent, werkzaam op het gebied van muziek, performance, verhalende sculptuur en video. Muck Studies Dept. combineert zwarte/Amerikaanse muziek en geschiedenis, research naar extractieve industrie en technieken van onderzoeksjournalistiek. Zo verontrust Wyeth de moerassige wateren van de Amerikaanse raciale geschiedenis en ideeën van een thuisland.

“I get into the water because I want to go home”. De afgelopen jaren is Wyeth het water in gaan waden; van een kunstmatige vijver in de buurt van hun atelier in Nederland tot de moerassen van New Orleans – door in laagstaand water te roeren met hun hark, komen gassen in de lucht vrij om nieuwe sterren te vormen uit dat wat “stinkt”. Wat verbergt zich onder het oppervlak, of in de volle openbaarheid? Onderzoek naar giftige waterverontreiniging en landaanwinning, verhalen over marron gemeenschappen, en de absurditeit van een verkeerd geïnterpreteerde samengestelde identiteit, informeren het theatrale gedicht en de verzadigde muziek van deze performance.

Programma:
Performance 1
18:00 deuren open
18:15 start performance
18:45 einde performance

Performance 2
19:30 deuren open
19:45 start performance
20:15 einde performance

Performance 3
20:45 deuren open
21:00 start performance
21:30 einde performance

Come Closer: Muck Studies Dept, een performance door Geo Wyeth

Het programma Come Closer wordt samengesteld door Radna Rumping.

Foto: Maarten Nauw


Delen