artist talk: adrián villar rojas

23 november 2019

Op zaterdagochtend 23 november organiseert de Oude Kerk een artist talk met Adrián Villar Rojas. Directeur en curator van de tenstoonstelling Jacqueline Grandjean gaat met hem in gesprek over Poems for Earthlings, de installatie die hij speciaal voor de Oude Kerk maakte. Voor Villar Rojas centrale thema’s als het antropoceen, monumenten en onze omgang met erfgoed komen aan de orde. Daarnaast zal uitgebreid stil worden gestaan bij het bijzondere totstandkomingsproces van de tentoonstelling. De kunstenaar dompelde zich hiervoor volledig onder in de omgeving: hij deed niet alleen onderzoek naar de kerk en de buurt, maar ook naar de sociale en institutionele structuren waar de kerk deel van uitmaakt. De artist talk eindigt met een Q&A, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om met de kunstenaar van gedachten te wisselen.

Over de kunstenaar
Adrián Villar Rojas (Rosario, 1980) studeerde aan de Universidad Nacional de Rosario en is gevestigd in Rosario, Argentinië. In 2011 vertegenwoordigde hij Argentinië tijdens de Biënnale van Venetië en in 2012 was zijn werk te zien op Documenta 13 in Kassel. Villar Rojas’ recente solotentoonstellingen waren te zien in Marian Goodman Gallery (New York), Moderna Museet (Stockholm), The Metropolitan Museum of Art (New York) en Museum Haus Konstruktiv (Zürich).

*Let op: er is geen verwarming in de Oude Kerk, dus kleed je warm aan!

Koop tickets

Artist talk: Adrián Villar Rojas
zaterdag 23 november 2019, 09.30-11.30
Oude Kerk, Oudekerksplein, Amsterdam
Tickets: 15.- toegang tot de tentoonstelling + 5.- voor de artist talk, koffie, thee, croissant
Met Museumkaart betaal je 15.- inclusief toegang, artist talk, koffie, thee, croissant
Het aantal plaatsen is beperkt. Bestel daarom snel online tickets!

Poems for Earthlings wordt mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, Fonds 21, en Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK).