activiteiten nationale museumweek

4 april - 10 april 2022

De Museumvereniging organiseert elk jaar, als onderdeel van de collectieve promotie van musea, de Nationale Museumweek. Dit jaar vindt de Museumweek plaats van 4 t/m 10 april. Het thema is ‘Open je wereld’. De Oude Kerk neemt deel aan het programma met verschillende activiteiten.

meet en greet met de restauratoren
De Nationale Museumweek van 4 t/m 10 april staat in het teken van het thema #Openjewereld. Van maandag 4 t/m vrijdag 8 april kun je daarom vanuit de Sebastiaanskapel in de Oude Kerk een kijkje achter de schermen nemen bij de afbouw van de geluidsinstallatie van Susan Philipsz en de restauratie van de Spiegelkamer en het behang bekijken. Iedere dag is om 11:00 en 15:00 een ‘meet & greet’ met een van onze restauratoren. In een korte talk van 15-30 minuten hoor je de ins en outs over de restauratie van de Spiegelkamer en het behang. Wist je bijvoorbeeld al dat de kamer, net als de kerkruimte, een mengeling is van elementen uit verschillende tijdperken die nooit tegelijkertijd hebben bestaan, de bloemen op het behang grotendeels realistisch en natuurgetrouw geschilderd zijn en er bladzilver en bladgoud in het behang zijn verwerkt? Vooraf tickets reserveren is niet nodig, maar als het vol is kan het zijn dat je even moet wachten. Er is beperkte beschikbaarheid voor de ‘meet & greet’ momenten, dus wil je zeker zijn van een plek, kom op tijd!

rondleidingen door het oudste gebouw van amsterdam
In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 april is de Oude Kerk weer volledig geopend. Beide dagen starten om 14:00 en 16:00 korte rondleidingen (20-30 min.) langs de hoogtepunten van de Oude Kerk (voertaal Nederlands). Onze publieksmedewerkers nemen je mee naar de zijruimtes en tonen je de vaste collectie van de Oude Kerk. Je krijgt informatie over de geschiedenis, architectuur en kunst van de Oude Kerk. Kosten: € 2,50 p/p (extra op de gereduceerde entreeprijs van € 9,-).

still: © Bobbie Wagenaar