Museumweek 2024

30 maart – 5 april 2024

Laat iemand uit je omgeving kennismaken met de Oude Kerk tijdens de Museumweek.

Nodig iemand uit om mee te gaan

Leen tijdens de Museumweek je Museumkaart uit en laat iemand in je omgeving kennismaken met de Oude Kerk. We organiseren een uitgebreid programma met activiteiten rondom de huidige tentoonstelling van Meredith Monk: Calling, waaronder een serie (instap)rondleidingen. Hieronder vind je meer informatie over ons programma tijdens de Museumweek.

Oude Kerk Monk zondag 70

Wax-Dipping Amsterdam Archaeology - 30 maart

Laatste kans! Na succesvolle edities tijdens Museumnacht en de kerstvakantie opent het Wax-Dipping Station op 30 maart voor het laatst. Kom naar de Oude Kerk om aan één van de bijzondere installaties van Meredith Monk jouw bijdrage te leveren. Breng een bijzonder gebruiksvoorwerp mee en laat het in de vloeibare bijenwas dopen. Het voorwerp wordt toegevoegd aan de installatie, Amsterdam Archaeology. De bijenwas beschermt het voorwerp tegen verwering en veroudering, een tastbare herinnering aan jouw leven en deze tijd. Samen vormen de voorwerpen in de installatie een monument van individuele en collectieve herinneringen.

meer informatie
Oude Kerk Monk zondag 79

Rondleidingen Meredith Monk: Calling

Het zijn de laatste weken van de tentoonstelling Meredith Monk: Calling. Tijdens het Paasweekend organiseren we een serie (instap)rondleidingen. Kom meer te weten over Monks werk en de tentoonstelling. Wandel samen met onze museumdocenten door het gebouw en langs de werken. 

meer informatie & tickets
Oude Kerk Meredith Monk rondleiding 02 low res foto Maarten Nauw