Nieuwmarktkunstenaars in de Sebastiaanskapel

5 december 2020 - 17 januari 2021

Van 5 december tot en met 17 januari is in de Sint Sebastiaanskapel van de Oude Kerk nieuw werk te zien van vijftig kunstenaars uit de buurt. De presentatie komt voort uit een open call in samenwerking met de Open Ateliers Nieuwmarkt: hoe ziet de wereld er uit na de coronacrisis? Vertrekpunt hierbij is het project The World After, dat sinds het uitbreken van de crisis onderdeel is van de programmering van de Oude Kerk, zowel online als offline.

Vijftig kunstenaars reageerden op de oproep. De Oude Kerk en de Open Ateliers Nieuwmarkt hebben geen selectie gemaakt, maar tonen alle ingezonden werken: het gaat om de betekenis van ieder werk voor mensen. Het is de eerste keer dat zowel amateurkunstenaars als professionele kunstenaars van Open Ateliers Nieuwmarkt op deze manier hun werk tonen, in het oudste gebouw van de stad dat tegelijkertijd een van de nieuwste kunstpodia van Nederland is.

Jacqueline Grandjean, directeur van de Oude Kerk: ‘De verbinding met de buurt is nu belangrijker dan ooit. Al wat ons nu rest in Amsterdam, dat zijn onze buren, onze wijk, de lokale makers. Het is belangrijk om elkaar te zien en te helpen. Om die reden vonden wij het belangrijk samen te werken met Open Ateliers Nieuwmarkt, en het werk van lokale kunstenaars te tonen. De presentatie geeft een mooie dwarsdoorsnede van hoe makers in de buurt naar de toekomst kijken’.