Queer Sex Workers' Day

27 juli 2023

13:00 – 18:00

Nodig iemand uit om mee te gaan

Op deze middag opent de Oude Kerk gratis de deuren in het kader van de Queer Sex Workers' Day. Sekswerkers en sekswerkactivisten verzorgen die middag vanaf 13.00 uur een uitgebreid programma van performances en talks in de Oude Kerk. Vanuit hun eigen perspectief vertellen ze over hun werk en relatie met de buurt. De Oude Kerk is gelegen in het hart van de Red Light District, waar sekswerkers al eeuwenlang werken. In 1306 werd de Oude Kerk zelfs gewijd aan de beschermheilige van de prostituees, Sint Nicolaas. Met dit programma halen we onze historische band met sekswerkers aan en bieden we hen een podium zodat zij hun perspectief en ervaring met publiek kunnen delen.

Dit programma is samengesteld door en in samenwerking met Red Light Arts & Culture en Queer Amsterdam.

Programma

13:00 - 17:45 – Doorlopende mini kunstbeurs

Er zal een doorlopende minitentoonstelling van beeldende kunst zijn van 5 seks werkende beeldend kunstenaars die hun werk in de Oude Kerk presenteren.

13:30 - 15:00 – Pop-up Peep Show

Peep Show Hoes – Een collectief van seks werkende artiesten die optreden vanuit een coronavriendelijke, 1 op 1, mobiele peepshow op wielen. Leden van het collectief treden samen op voor kleine groepen en individuen voor een pop-up peepshow in de kerk.

Oude Kerk Rode Raam Gesprek 12 low res foto Maarten Nauw

15:30 - 16:30 – Mainstage optredens van sekswerkers
Deze prachtig samengestelde, supersexy meeslepende show in de kerk biedt interdisciplinaire optredens van vijf verschillende sekswerkers. Onder leiding van een MC kun je genieten van acts die dans, spoken-word, poëzie en muziek combineren.

Maryo, Spoken Word & Dance –
Hun persoonlijke ervaring omzetten in expertise voor een betere positie van sekswerkers is het artistieke doel van Maryo. Daarom specialiseert Maryo zich nu al zo’n drie jaar in het vinden van effectieve manieren om haar verhaal in verschillende vormen te vertellen. Dit keer zal Maryo haar verhaal vertolken door middel van een spoken-word strip performance.

Reyer, Music & Dance – “Crossing Rivers” is een performance-onderzoek dat tekst, muziek maken en dans combineert. Het concept onderzoekt materiaal dat reist van conforme naar niet-conforme entiteiten en teksten die veranderen van non-fictie naar fictie. Reyer onderzoekt de verbanden tussen de twee en de uiterst moeilijke transities daartussen.

The Honey Experience, Dance – Honey’s erotische werk en kunst zet emoties, de gelaagde ervaring van verlangen, sensualiteit en de schoonheid en vrijheid van menselijke seksualiteit centraal door middel van dans.

16:30 - 17:45 – Panel-performance

Sluitstuk van de middag vormt een panelgesprek en een afsluitend optreden door performance. Het panel richt zich op de kruispunten van activisme, trans-sekswerk en migratie.