Verzamel Amsterdam: Jouw stukje stad in 1 van de 100 stadsvazen

30 november 2024

14:00 – 17:00

Breng mineralen en grondstoffen naar de Oude Kerk voor het project van Navid Nuur.

Nodig iemand uit om mee te gaan

Wil jij een stukje van Amsterdam laten vereeuwigen in een nieuw kunstwerk? Op 30 november nodigt kunstenaar Navid Nuur Amsterdammers uit om mineralen en grondstoffen uit de stad mee te brengen naar de Oude Kerk. Heb je een bijzonder verhaal over het materiaal dat je meebrengt? Deel het met ons op 30 november.

De materialen worden door Nuur verwerkt in een serie van 100 unieke stadsvazen die hij momenteel in de Oude Kerk maakt in een speciaal ingerichte studio. Voordat hij de vazen afbakt neem hij ze mee de stad in en drukt hij ze tegen gevels, stoepranden, bruggen, bankjes en ander straatmeubilair. Zo voorziet hij de vazen van letterlijke indrukken van de stad. 

Praktische informatie
Met een geldig toegangsbewijs voor de Oude Kerk is deelname aan dit programma gratis. Je kan tussen 14:00 - 17:00 terecht in de Oude Kerk om materialen af te leveren. Als dank voor de bijdrage krijgen deelnemers een poster gemaakt door Navid Nuur (zolang de voorraad strekt). We willen graag dat iedereen deel kan nemen aan dit programma, daarom stellen we solidariteitstickets beschikbaar. Mocht je minder/weinig te besteden hebben en wil je toch graag deelnemen, neem dan contact met ons op. 

Navid Oudekerk overzicht 27

750 jaar Amsterdam
Nuurs' project NN XXX sluit aan bij de viering van de 750e verjaardag van Amsterdam. Na de tentoonstelling worden de vazen opgeslagen in de IJzeren Kapel, ooit de stadskluis van Amsterdam. Elk jaar wordt één vaas geveild. In 2125, precies honderd jaar later, zal de laatste vaas de kapel verlaten en is When Doubt Turns into Destiny voltooid.

Over de tentoonstelling 
Van 7 september 2024 tot en met 9 februari 2025/2125 presenteert de Oude Kerk een nieuwe grootschalige context-specifieke tentoonstelling van Navid Nuur (Teheran, 1976 – woont en werkt in Den Haag). Nuur nodigt je uit om de kerk zintuiglijk te ervaren. Hij pelt de geschiedenis van het oudste gebouw van Amsterdam af tot ervaringen die gaan over het hier en nu: over zien, ruiken, horen, aarde, lucht en licht. Tegelijkertijd komt een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling pas over honderd jaar ten einde.

meer over de tentoonstelling