Muziek

Silence #43: Pink Oculus

7 april 2023

8:00 – 9:00

Ochtendconcert met zanger Pink Oculus. Verstilde orgelklanken en experimentele hip-hop en soul.

bestel tickets

Nodig iemand uit om mee te gaan

Ochtendconcert
Een site-specifieke muziek performance in de context van Ibrahim Mahama's Garden of Scars. Samen met organist-titulair Matteo Imbruno. Een concert waarin verstilde orgelklanken overgaan in energieke experimentele hip-hop, soul en jazz.

Over Pink Oculus

Pink Oculus is het alter ego van de Amsterdamse zanger/producer Esperanza Denswil. Ze is een experimentele hip-hop/soul/jazz artiest die haar publiek overtuigd met innovatieve mix van raps, zang, melodieën en hypnotiserende beats. In 2016 bracht Pink Oculus haar eerste EP ‘Delicious’ (Top Notch) uit, en begon ze in Europa bekendheid te krijgen door haar charismatische podium performance. Na optredens tijdens The Great Escape (UK) 2016 en Transmusicalles (Fr), 2016, gevolgd door een indrukwekkende shows op Eurosonic/Noorderslag 2017, eindigde Pink Oculus als hoogtepunt van het festival op vele lijsten. Dit resulteerde in vele boekingen door Europa, onder andere van legendarische festivals als Glastonbury (UK), North Sea Jazz Festival(NL) als ook Down The Rabbit Hole (NL).

Oude Kerk Silence 43 low res 18 foto Maarten Nauw

De internationale pers heeft de muziek van Pink Oculus omschreven als: ‘experimentele hiphop, soul en jazz met futuristische visie, die in staat is om de komende jaren genrebepalende muziek te produceren’. Pink Oculus wordt vaak vergeleken met muzikanten als: Kendrick Lamar, Erykah Badu en D’Angelo.