Rondleidingen Meredith Monk: Calling

27 januari 2024

Kom meer te weten over Meredith Monks werk en de tentoonstelling.

Nodig iemand uit om mee te gaan

Kom meer te weten over het werk van Meredith Monk tijdens één van onze rondleidingen op zaterdag 27 januari. Laat je begeleiden door een van onze ervaren museumdocenten terwijl je door de tentoonstelling wandelt. 

Rondleiding 13:00 - 13:30 

Reserveer hier een ticket. 

Rondleiding 14:00 - 14:30

Reserveer hier een ticket.

*Let op: De voertaal van de rondleidingen is Nederlands. 

Grootste overzichtstentoonstelling

Calling viert het visionaire werk van icoon van de hedendaagse muziek, Meredith Monk. De tentoonstelling vormt een unieke terugblik op haar invloedrijke interdisciplinaire kunstenaarschap. Met haar unieke benadering van de menselijke stem en haar mysterieuze, speelse en onconventionele composities, performances, films en installaties verlegd Monk al vier decennia de grenzen van de muziek, performance en beeldende kunst. 

Oude Kerk Meredith Monk rondleiding 02 low res foto Maarten Nauw

Icoon van de hedendaagse muziek
Meredith Monk (New York, 1942) is componist, zanger, regisseur/choreograaf en maker van nieuwe opera's, muziektheaterwerken, films en installaties. Ze wordt erkend als een van de meest unieke en invloedrijke kunstenaars van onze tijd en is de pionier van wat nu de 'uitgebreide vocale techniek' en 'interdisciplinaire performance' wordt genoemd. Met haar raadselachtige, speelse en onconventionele composities en performances heeft ze de grenzen van de muziek, beeldende kunst en performance verlegd. Haar werk is wereldwijd op grote podia gepresenteerd en talloze malen onderscheiden. In de afgelopen zes decennia is ze geprezen als 'een tovenaar van de stem' en 'een van Amerika's coolste componisten'.