Liveconcert Meredith Monk met Katie Geissinger en Allison Sniffin (uitverkocht)

21 oktober 2023

20:00 – 21:00

Uniek en intiem live concert door legende van de hedendaagse muziek.

Nodig iemand uit om mee te gaan

Let op: Tickets voor dit concert zijn helaas uitverkocht. Er worden geen tickets aan de deur aangeboden en er is geen wachtlijst.

Meredith Monk presenteert samen met twee gerenommeerde leden van haar Vocal Ensemble (Katie Geissinger en Allison Sniffin) een van haar meest zeldzame en intieme concerten. De voorstelling weerspiegelt zes decennia van muzikale innovatie en ontzagwekkend vocaal meesterschap, waarin de ontelbare mogelijkheden van de menselijke stem worden verkend. 


Het programma omvat: Selecties uit ATLAS: een opera in drie delen (1991), Cellular Songs (2018), The Games (1984), impermanence (2004-2006), Light Songs
(1988), The Politics of Quiet (1996), en Volcano Songs: duetten (1993).

Oude Kerk Meredith Monk concert 49 high res foto Maarten Nauw

Over Meredith Monk
Meredith Monk (New York, 1942) is componist, zangeres, regisseur, choreograaf, filmmaker en maker van nieuwe opera's, muziektheaterwerken, films en installaties. Ze wordt gezien als een van de meest unieke en invloedrijke kunstenaars van onze tijd en is een pionier op het gebied van wat tegenwoordig 'extended vocal technique' en interdisciplinaire performance wordt genoemd. Monk creëert werken die zich bewegen op het kruispunt van muziek en beweging, beeld en object, licht en geluid, ze ontdekt en weeft nieuwe manieren van perceptie. Monk's werk wordt internationaal geroemd en is gepresenteerd op grote podia over de hele wereld.

Over Katie Geissinger

Katie Geissinger treedt sinds 1990 op met Meredith Monk, in concert- en theaterstukken als ATLAS, The Politics of Quiet, WEAVE met het St. Louis Symphony Orchestra en het voor een Grammy genomineerde impermanence. Ze toerde onlangs door Europa met Indra's Net, Cellular Songs en MEMORY GAME (een concert met de Bang on a Can All-Stars). Geissinger zong ook in de première Bang on a Can's OBIE Award-winnende The Carbon Copy Building en trad op in de tweede wereldtournee van Philip Glass en Robert Wilson's Einstein on the Beach. Recente optredens waren onder andere MEMORY GAME in Los Angeles en Pam Tamowitz Dance met muziek van David Lang in Song of Songs in het Barbican in Londen en in New York City Center.

Over Allison Sniffin

Allison Sniffin, multi-instrumentalist, zanger en componist. Sinds 1996 is ze lid van Meredith Monks Vocal Ensemble en trad op in The Politics of Quiet, A Celebration Service, Magic Frequencies, mercy, Turtle Dreams, Book of Days (concertversie), impermanence, Songs of Ascension, On Behalf of Nature, Cellular Songs en Indra's Net. Sniffin was nauw betrokken bij de publicatie van talloze werken van Monks (Possible Sky, WEAVE, Realm Variations, Stringsongs, Backlight, Night, Piano Albums I en II) en was de arrangeur van Tokyo ChaCha voor Bang on a Can All-Stars (MEMORY GAME, Cantaloupe Music). Recente composities zijn Eko (2019) voor SSAA en strijkers en Paddywhack South (2021) voor marimba, piano en blaaskwintet.