It’s OK… Twijfel-cirkel #7

6 september 2023

16:00 – 18:00

Samenkomst over 'twijfel' met actiegroep Steun de Stoners

reserveer ticket(s)

Nodig iemand uit om mee te gaan

Op 6 september vindt de zevende van acht publieke cirkel samenkomsten rondom ‘twijfel’ plaats. In deze cirkel samengebracht met Ben Dragstra, werkzaam bij het Leger des Heils, gaan we middels verschillende bespiegelingen in gesprek over de rol van twijfel in hedendaagse samenleving, bestaan en buurt.

Deze twijfelsamenkomst is georganiseerd door actiegroep Steun de Stoners en richt zich op de vercommercialisering en surveillance/controle van de openbare ruimte in de binnenstad. Oftewel, het recht om te chillen in de openbare ruimte zonder op een terras te moeten zitten en geld uit te geven. Veel buurtbewoners hebben geen tuin of balkon maar willen wel graag in de zon zitten. Dat kan zijn om een biertje te drinken, een jointje te roken of om gewoon te zíjn.

Steun de Stoners is een collectief van sympathisanten en stoners die vinden dat het centrum van Amsterdam een plek voor iedereen moet zijn en niet alleen voor de rijkere toeristen. In de twijfel-cirkel van 6 September wordt verkend welke dingen je kan doen in het centrum van Amsterdam zonder geld uit te geven.

We combineren het gesprek met een demo op het Oudekerksplein, voor de deur van de kerk. We demonstreren door van het plein weer een openbare plek te maken. Waar iedereen z'n eigen eten en drinken mee kan nemen, en/of eigen (misschien zelfs zelfgegroeide) wiet. We vieren dit met muziek en je kan plaatjes komen aanvragen en komen dansen op straat.

Daarna kan je op een grote kaart aangeven waar je goed kan ontspannen in het centrum en wat jouw mooiste herinneringen op die plek zijn.

In de kerk zal er vervolgens een gesprek plaatsvinden met experts over de openbare ruimte met o.a. de vriendelijke bankjes bond, een skater en een graffiti artiest. Als je daar zelf iets over wilt zeggen of iemand kent die daar iets over kan zeggen horen we het graag.

Oude kerk 19 06 2023 LND Wstudio 0029

Over It's OK... commoning uncertainties
Deze cirkel is onderdeel van het meerjarige collectieve kunstproject It’s OK… commoning uncertainties rondom het gemeenschappelijk maken van onzekerheden en het verhalen van verschillende realiteiten. It’s OK... is samengesteld op initiatief van Jeanne van Heeswijk door meer dan honderd makers, denkers, activisten, kunstenaars, buurtbewoners. Lees hier meer over het project.