Artist Talk: Amsterdam Art Week

3 juni 2023

18:00 – 19:30

Artist talk met Jeanne van Heeswijk en Isshaq Albarbary.

bestel tickets

Nodig iemand uit om mee te gaan

Tijdens deze artist talk gaat Jeanne van Heeswijk in gesprek met kunstenaar en onderzoeker Isshaq Albarbary over de kruisbestuiving tussen een sociale kunstenaarspraktijk, ‘community assembly’ en praktijkonderzoek. 

59c2938624c8c6000161835e Jeanne van Heeswijk 1

Over Isshaq Albarbary

Isshaq Albarbary is een Palestijnse kunstenaar die woont en werkt in Amsterdam. Zijn werk stelt het erfgoed van vluchtelingen en de wijze waarop cultuur als wapen wordt gebruikt centraal. Hij maakt deel uit van het collectief Urban Front, was 2017/2018 fellow bij BAK, basis voor actuele kunst. Eerder was hij lid en coördinator van Campus in Camps Collective. Albarbary is initiatiefnemer van de It’s OK… cirkel ‘Tanaaquah, het beitelen van collectiviteit'. 

Over Jeanne van Heeswijk

Jeanne van Heeswijk wordt gezien als belangrijke vertegenwoordiger van een breder sociaal engagement in de kunst. Ze is een Nederlandse kunstenaar, woonachtig in Rotterdam. Haar grootschalige projecten zijn gericht op het creëren van gemeenschappen die zelfstandig initiatief nemen om hun stedelijke toekomst vorm te geven. In haar werk verbindt ze kunst met social design, maatschappelijke vraagstukken en politiek activisme. Ze initiëerde de afgelopen jaren langlopende lokale initiatieven in onder meer Philadelphia, Rotterdam, Liverpool, Edinburgh.