Aimée Zito Lema – Here is where we meet

25 mei - 22 augustus 2021

De tentoonstelling Here is Where We Meet van Aimée Zito Lema zou in april feestelijk opengaan. Door de maatregelen rondom Covid is een officiële opening niet mogelijk. De afgelopen drie jaar onderzocht Zito Lema twee conflictsituaties waarvan de Oude Kerk het middelpunt vormt: de Beeldenstorm van 1566 en de recente weerstand tegen een rood raam. De sporen die beide conflicten achterlieten vormen het vertrekpunt voor Zito Lema’s nieuwe werk, dat bestaat uit fotografie, beelden, textielwerken, poëzie en een installatie met bassins.

Vanaf 25 mei is de tentoonstelling open. Bestel hier alvast een ticket. Je kunt een deel van de tentoonstelling nu al zien tijdens een contemplatieve wandeling door de kerk. Reserveer hier een tijdslot.

Een gedichtenbundel met de gedichten die gemaakt zijn op basis van de juridische correspondentie rond het rode glas-in-lood is verkrijgbaar in de museumwinkel van de Oude kerk.