Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

oude kerk in het kort

Oude Kerk in het kort - Ernst van Deursen

hedendaags + erfgoed = oude kerk

Rond 1500 kreeg kunstenaar Jacob van Oostsaenen (1470-1533) naar verluid de opdracht van onze kerkmeesters om nieuw werk te maken voor de Oude Kerk. Zijn werk is hier nog steeds te bewonderen, geschonden door de beeldenstorm en getekend door de tijd. De traditie om kunstenaars opdracht te geven om nieuw werk te maken is nooit weggeweest in de Oude Kerk. Van Oostsaenen kent inmiddels talrijke collega’s in de Oude Kerk. Van Joost van den Vondel, Jan Pieterszoon Sweelinck tot Marinus Boezem en Christian Boltanski. De Oude Kerk is daarmee de grootste opdrachtgever aan kunstenaars in Nederland. We presenteren hedendaagse kunst en verbinden onze tijd aan de eeuwen die voor ons liggen.

Lees hier wat er nu te doen en te zien is in de Oude Kerk.

adres

Adres - Sander Heezen

oude kerk

oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam

Tel: 020 – 625 82 84
E-mail: info@oudekerk.nl

De Oude Kerk bevindt zich op 8 minuten loopafstand van het Centraal Station. De buurt is moeilijk toegankelijk voor auto’s en wij raden u daarom aan met het openbaar vervoer te komen.

De Oude Kerk is redelijk toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met krukken.

Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op de website Toegankelijk Amsterdam.

bezoekersinformatie

openingstijden

Maandag t/m zaterdag 10:00 – 18:00
(verkoop van tickets stopt om 17:45)

Zondag 13:00 – 17:30
(verkoop van tickets stopt om 17:15)

31 december open tot 16.00 uur,
25 december & 27 april gesloten.

toegangsprijzen

Betalen kan alleen met PIN of creditcard

koop je ticket

entree €10
cjp €5
student & <21 €5
holland pass €7,5
groepen vanaf 20 personen €7,5
museumkaart gratis
kinderen onder 13 jaar gratis
vriendenpas gratis
icom card gratis
iamsterdam city card gratis
stadspas gratis

rondleiding

Rondleidingen - Wim Hanenberg

rondleiding

Wilt u meer weten over de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam en haar aanbod hedendaagse kunst? De Oude Kerk biedt verschillende rondleidingen voor volwassenen aan. Afhankelijk van uw interesses kan de nadruk liggen op de geschiedenis, de architectuur, de actuele tentoonstellingen in de Oude Kerk of, zoals het de Oude Kerk betaamt, een combinatie hiervan.

Meer informatie over educatie en rondleidingen vindt u hier.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.