Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

oude kerk in het kort

Oude Kerk in het kort - Ernst van Deursen

hedendaags + erfgoed = oude kerk

Rond 1500 kreeg kunstenaar Jacob van Oostsaenen (1470-1533) naar verluid de opdracht van onze kerkmeesters om nieuw werk te maken voor de Oude Kerk. Zijn werk is hier nog steeds te bewonderen, geschonden door de beeldenstorm en getekend door de tijd. De traditie om kunstenaars opdracht te geven om nieuw werk te maken is nooit weggeweest in de Oude Kerk. Van Oostsaenen kent inmiddels talrijke collega’s in de Oude Kerk. Van Joost van den Vondel, Jan Pieterszoon Sweelinck tot Marinus Boezem en Christian Boltanski. De Oude Kerk is daarmee de grootste opdrachtgever aan kunstenaars in Nederland. We presenteren hedendaagse kunst en verbinden onze tijd aan de eeuwen die voor ons liggen.

Lees hier wat er nu te doen en te zien is in de Oude Kerk.

adres

Adres - Sander Heezen

oude kerk

oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam

Tel: 020 – 625 82 84
E-mail: info@oudekerk.nl

De Oude Kerk bevindt zich op 8 minuten loopafstand van het Centraal Station. De buurt is moeilijk toegankelijk voor auto’s en wij raden u daarom aan met het openbaar vervoer te komen.

U volgt het Damrak en voor de Bijenkorf slaat u links af. U loopt door de smalle steeg, die zich links van de parkeergarage van de Bijenkorf bevindt, tot aan de Warmoesstraat. U slaat links af, de Warmoesstraat in, u slaat vervolgens de tweede straat rechts in, de Wijde Kerksteeg. U bereikt zo het Oudekerksplein. Wanneer u rechtsom de kerk wandelt bereikt u de Zuidingang.
Op het plein voor het Centraal Station neemt u tram 4, 9, 16, 24 of 25. Bij de eerste halte, Dam, stapt u uit. Tegenover u ziet u warenhuis de Bijenkorf. U wandelt naar links en slaat direct na de Bijenkorf rechtsaf. U loopt door de smalle steeg, die zich links van de parkeergarage van de Bijenkorf bevindt, tot aan de Warmoesstraat. U slaat links af, de Warmoesstraat in, u slaat vervolgens de tweede straat rechts in, de Wijde Kerksteeg. U bereikt zo het Oudekerksplein. Wanneer u rechtsom de Kerk wandelt bereikt u de Zuidingang.
De Oude Kerk is tot 11:00 uur bereikbaar via de Warmoesstraat. De Oude kerk is tot 20:00 uur bereikbaar via de Oudezijds Voorburgwal. Van 20:00 uur tot 07:00 uur is het gehele Wallengebied afgesloten voor verkeer. Het is mogelijk om via de Gemeente Amsterdam een ontheffing hiervoor aan te vragen. Het is altijd mogelijk het afgesloten gebied uit te rijden.

Routeplanning:
Route 1
Prins Hendrikkade – Nieuwe Brugsteeg – Oudezijds Voorburgwal

Route 2
Prins Hendrikkade – Geldersekade – Nieuwmarkt – Kloveniersburgwal – Rusland – Sint Agnietenstraat – Oudezijds Voorburgwal

De Oude Kerk is redelijk toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met krukken.

Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op de website Toegankelijk Amsterdam.

bezoekersinformatie

openingstijden

Maandag t/m zaterdag 10:00 – 18:00
(verkoop van tickets stopt om 17:45)

Zondag 13:00 – 17:30
(verkoop van tickets stopt om 17:15)

Gesloten van 15 t/m 23 november 2017,
25 december & 27 april.

toegangsprijzen

Betalen kan alleen met PIN of creditcard

koop je ticket

entree €10
cjp €5
student & <21 €5
holland pass €7,5
groepen vanaf 20 personen €7,5
museumkaart gratis
kinderen onder 13 jaar gratis
vriendenpas gratis
icom card gratis
iamsterdam city card gratis
stadspas gratis

luisterroute

Rondleidingen - Wim Hanenberg

luisterroute (audio tour)

De Luisterroute van de Oude Kerk is zowel bij de balie als online beschikbaar. Met verhalen, interviews en muziek leidt Halina Reijn je door het oudste gebouw van Amsterdam. Aan bod komen de geschiedenis van de kerk, historische personages, verborgen verhalen waarvan de bezoeker normaal geen weet heeft, hedendaagse kunst en hedendaagse kunstenaars.

De online stream van de Luisterroute is hier beschikbaar.

Meer informatie over rondleidingen door de Oude Kerk vindt u hier.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.