vrienden van de oude kerk

De Oude Kerk is het oudste gebouw van de stad en het jongste museum van Amsterdam, waarin zowel historie als hedendaagse kunst centraal staat. Een monument midden op de Amsterdamse Wallen, een ontmoetingsplek en een vrijplaats waar de architectuur woord, beeld, muziek en gedachtenvorming van onze tijd en vorige eeuwen blootlegt. De Oude Kerk vormt een geduldige arena die mensen uit verschillende windhoeken omarmt en tegelijkertijd laat kijken en denken.

Steun jij het erfgoed van de toekomst? Vorm met anderen het ♥ van de Oude Kerk! Met jouw hulp kunnen we het verhaal van de Oude Kerk vertellen en voortzetten.

Steek de Oude Kerk een ♥ onder de riem en kies uit een van de onderstaande mogelijkheden of geef een van de vier pakketten cadeau. De Oude Kerk bedankt je met een aantal voordelen.

Word vriend >

.

Voordelig schenken en belastingvoordeel

De Oude Kerk is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hoeft daarom geen belasting te betalen over ontvangen giften. Jouw bijdrage gaat dus 100% naar de Oude Kerk. Donaties aan een ANBI zijn tegelijkertijd vaak aftrekbaar voor de schenker, waardoor het mogelijk is om 100% te schenken en slechts 40% te betalen.

Neem voor meer informatie contact met ons op: vrienden@oudekerk.nl.

• Nieuwsbrief per e-mail

• Eénmalig gratis toegang

• Ieder volgend bezoek €2,50 korting

Al het voorgaande, plus:

• Monumententour langs de onontdekte plekken van de Oude Kerk

• Onbeperkt gratis toegang

• Altijd één introducé met €2,50 korting

• Gratis deelname aan het jaarlijkse Saskia Ontbijt

• Diverse kortingen en activiteiten bij andere musea en festivals

Al het voorgaande, plus:

• Onbeperkt gratis toegang voor twee personen

• Exclusieve ontvangst bij concerten

• Voorvertoningen van de tentoonstellingen

• Spontane uitnodigingen voor andere evenementen

Persoonlijke afspraak voor inschrijving in het Oude Kerk Familie-archief, bijvoorbeeld voor mensen met een familie-geschiedenis in de Oude Kerk of met een andere bijzondere band met het gebouw en haar (immaterieel) erfgoed.

Programma Vrienden van de Oude Kerk

e47175b9-a105-4f78-84b7-7c44a84db560
Speciaal voor Vrienden: silence #3
Vrijdag 3 maart vindt de derde editie van silence plaats. Ditmaal in het kader van de tentoonstelling van Marinus Boezem. Een tot op heden onuitgevoerd muziekstuk van Boezem wordt 37 jaar na dato voor het eerst ten gehore gebracht in de Oude Kerk. Een serie grafieken waarin longinhoud van de musici tijdens rust en belasting wordt weergegeven, vormt de partituur van het ‘geluidsproject voor drie blazers, één zanger en twee statiefventilatoren’. Het resultaat is een muziekstuk waarin de vermoeidheid van de muzikanten steeds meer te zien, voelen en horen is.

Vrijdag 3 maart 2017: 08:00 uur ’s ochtends
Kosten: Gratis voor ♥♥ en ♥♥♥ Vrienden (75 en 150 euro pakket).
Aanmelden via vrienden@oudekerk.nl.

a615b6b4-942e-4fd7-a838-c813d8ceaf0b
Speciaal voor Vrienden: saskia ontbijt 2017
Saskia van Uylenburgh (1612-1642) – ‘huysvrouw’ en muze van Rembrandt – ligt in de Oude Kerk begraven. Elk jaar op 9 maart, precies om acht over half negen ‘s ochtends, valt een zonnestraal op haar graf. Traditioneel wordt hier met muziek en gesproken woord bij stilgestaan.

Ben Broos, schrijver van het boek ‘Saskia, de vrouw van Rembrandt’ (2012), neemt ons mee door het leven van Saskia en vertelt onder andere over haar ontmoeting met Rembrandt in 1633. Muziek wordt verzorgd door Nederlands klarinettist David Kweksilber, bekend van de David Kweksilber Bigband.

Vrijdag 9 maart 2017: 08:00 uur ’s ochtends
Kosten: Gratis voor ♥♥ en ♥♥♥ Vrienden (75 en 150 euro pakket).
Aanmelden via vrienden@oudekerk.nl.

Marinus Boezem_Oude Kerk_low res_nieuwsbrief_website
Speciaal voor Kunst en muziekvrienden: Exclusieve preview tentoonstelling Marinus Boezem

De grote najaars-tentoonstelling in de Oude Kerk is een solo-expositie van de bekende Nederlandse conceptueel kunstenaar Marinus Boezem (1934), bekend van onder andere De Groene Kathedraal bij Almere. De tentoonstelling wordt gecureerd door Oude Kerk-directeur Jacqueline Grandjean, samen met curator Lorenzo Benedetti. Grandjean zal nog voor de opening een introductie geven op deze bijzondere tentoonstelling, inclusief korte rondleiding.

Vrijdag 18 november 18:00 – 19:30 uur
Kosten: Gratis voor ♥♥ en ♥♥♥ Vrienden (75 en 150 euro pakket).
Aanmelden via vrienden@oudekerk.nl