vrienden van de oude kerk


De Oude Kerk is het oudste gebouw van de stad en het jongste museum van Amsterdam, waarin zowel historie als hedendaagse kunst centraal staat. Een monument midden op de Amsterdamse Wallen, een ontmoetingsplek en een vrijplaats waar de architectuur woord, beeld, muziek en gedachtenvorming van onze tijd en vorige eeuwen blootlegt. De Oude Kerk vormt een geduldige arena die mensen uit verschillende windhoeken omarmt en tegelijkertijd laat kijken en denken.

Steun jij het erfgoed van de toekomst? Vorm met anderen het ♥ van de Oude Kerk! Met jouw hulp kunnen we het verhaal van de Oude Kerk vertellen en voortzetten.

Steek de Oude Kerk een ♥ onder de riem en kies uit een van de onderstaande mogelijkheden. De Oude Kerk bedankt je met een aantal voordelen.

Word vriend >

.

Voordelig schenken en belastingvoordeel

De Oude Kerk is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hoeft daarom geen belasting te betalen over ontvangen giften. Jouw bijdrage gaat dus 100% naar de Oude Kerk. Donaties aan een ANBI zijn tegelijkertijd vaak aftrekbaar voor de schenker, waardoor het mogelijk is om 100% te schenken en slechts 40% te betalen.

Neem voor meer informatie contact met ons op: vrienden@oudekerk.nl.


• Nieuwsbrief per e-mail

• Eénmalig vrije toegang

• Ieder volgend bezoek €2,50 korting


Al het voorgaande, plus:

• Monumententour langs de onontdekte plekken van de Oude Kerk

• Onbeperkt vrije toegang

• Altijd één introducé met €2,50 korting

• Uitnodiging voor het jaarlijkse Saskia Ontbijt

• Diverse kortingen en activiteiten bij andere musea en festivals


Al het voorgaande, plus:

• Onbeperkt vrije toegang voor twee personen

• Exclusieve ontvangst bij concerten

• Voorvertoningen van de tentoonstellingen

• Spontane uitnodigingen voor andere evenementen


Al het voorgaande, plus:

Persoonlijke afspraak voor inschrijving in het Oude Kerk Familie-archief, bijvoorbeeld voor mensen met een familie-geschiedenis in de Oude Kerk of met een andere bijzondere band met het gebouw en haar (immaterieel) erfgoed.


highlights programma vrienden van de oude kerk

14df989a-f4d2-4bc4-be6f-fb934a3b049b-1
exclusieve rondleiding:
iswanto hartono

Op 25 oktober 2017 bieden we alle Vrienden van de Oude Kerk een exclusieve rondleiding aan door de tentoonstelling van Iswanto Hartono. Hartono verbindt de geschiedenis van de Oude Kerk met het koloniaal verleden van Indonesië, vanuit een antropologisch en archeologisch perspectief. Na een introductie en rondleiding door Jacqueline Grandjean –  directeur en curator Oude Kerk – is er de mogelijkheid tot een gesprek over de tentoonstelling.

Woensdag 25 oktober: 16.30-17.15
Exlusief voor 
Vrienden
Aanmelden via vrienden@oudekerk.nl

0024_2017_02_03_Oude_Kerk_Silence_2_Photo_Ernst_van_Deursen_LARGE-1621x1080
speciaal voor Vrienden:
silence #6

Op 1 september is componist en performer Thomas Ankersmit (Berlijn) te gast voor Silence #6. Wereldwijd is hij een veelgevraagde gast op festivals voor experimentele en eigentijdse muziek. In het verleden trad hij op in musea als de Kunsthalle Basel; Serralves Museum Porto, MoMA PS1 New York, Hamburger Bahnhof en KW Institute for Contemporary Art in Berlijn. In de Oude Kerk brengt hij met zijn modulaire synthesizer een improvisatie ten gehore met als uitgangspunt de akoestiek van de Oude Kerk.

Vrijdag 1 september 2017: 08:00 uur ’s ochtends
Kosten: Gratis voor
 ♥♥♥ Vrienden (150 euro pakket).
Aanmelden via vrienden@oudekerk.nl

e47175b9-a105-4f78-84b7-7c44a84db560
speciaal voor Vrienden:
silence #5

Op 4 augustus vindt Silence #5 plaats met werk van de wereldberoemde componist en eermalig huisorganist van de Oude Kerk, Jan Pieterszoon Sweelinck. Uitvoerende musici zijn Matteo Imbruno (orgel) en Vincent van Amsterdam (accordeon). Matteo Imbruno is al twintig jaar een van de organisten-titulair van de Oude Kerk en een internationaal concertorganist en docent van masterclasses. Vincent van Amsterdam is een aanstormend talent op de accordeon, winnaar van The Dutch Classical Talent Award 2016 en het Prinses Christina Concours. Zij spelen onder meer Mein Junges Leben hat ein End en de Chromatische Fantasie van Sweelinck.

Vrijdag 4 augustus 2017: 08:00 uur ’s ochtends
Kosten: Gratis voor
 ♥♥♥ Vrienden (150 euro pakket).
Aanmelden via vrienden@oudekerk.nl