vrienden van de oude kerk

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De Oude Kerk is het oudste gebouw van de stad en het jongste museum van Amsterdam, waarin zowel historie als hedendaagse kunst centraal staat. Een monument midden op de Amsterdamse Wallen, een ontmoetingsplek en een vrijplaats waar de architectuur woord, beeld, muziek en gedachtenvorming van onze tijd en vorige eeuwen blootlegt. De Oude Kerk vormt een geduldige arena die mensen uit verschillende windhoeken omarmt en tegelijkertijd laat kijken en denken.

Steun jij het erfgoed van de toekomst? Vorm met anderen het ♥ van de Oude Kerk! Met jouw hulp kunnen we het verhaal van de Oude Kerk vertellen en voortzetten.

Steek de Oude Kerk een ♥ onder de riem en kies uit een van de onderstaande mogelijkheden. De Oude Kerk bedankt je met een aantal voordelen.

Word vriend >

.

Voordelig schenken en belastingvoordeel

De Oude Kerk is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hoeft daarom geen belasting te betalen over ontvangen giften. Jouw bijdrage gaat dus 100% naar de Oude Kerk. Donaties aan een ANBI zijn tegelijkertijd vaak aftrekbaar voor de schenker, waardoor het mogelijk is om 100% te schenken en slechts 40% te betalen.

Neem voor meer informatie contact met ons op: vrienden@oudekerk.nl.

• Nieuwsbrief per e-mail

• Eénmalig gratis toegang

• Ieder volgend bezoek €2,50 korting

Al het voorgaande, plus:

• Monumententour langs de onontdekte plekken van de Oude Kerk

• Onbeperkt gratis toegang

• Altijd één introducé met €2,50 korting

• Gratis deelname aan het jaarlijkse Saskia Ontbijt

• Diverse kortingen en activiteiten bij andere musea en festivals

Al het voorgaande, plus:

• Onbeperkt gratis toegang voor twee personen

• Exclusieve ontvangst bij concerten

• Voorvertoningen van de tentoonstellingen

• Spontane uitnodigingen voor andere evenementen

Persoonlijke afspraak voor inschrijving in het Oude Kerk Familie-archief, bijvoorbeeld voor mensen met een familie-geschiedenis in de Oude Kerk of met een andere bijzondere band met het gebouw en haar (immaterieel) erfgoed.

highlights programma vrienden van de oude kerk

e47175b9-a105-4f78-84b7-7c44a84db560
silence #4

Vrijdag 2 juni vindt de vierde editie van silence plaats. Ditmaal tijdens de tentoonstelling van Sarah van Sonsbeeck.Percussionist Tatiana Koleva speelt muziek van John Cage, Peter Klatzow’s Dances of Earth and Fire voor marimba, en speelt improvisaties. Koleva is een van Nederlands meest vooraanstaande percussionisten. Ze treedt wereldwijd op als slagwerker en marimbaspeler en is een belangrijk ambassadeur van eigentijdse muziek. In 2009 ontving ze de prestigieuze Musician of the year Award van de Bulgaarse Nationale Radio. Naast haar werk als solist en ensemblespeler richtte ze de Youth Percussion Poul op; een educatie- en performanceprogramma voor jonge percussionisten.

Vrijdag 2 juni 2017: 08:00 uur ’s ochtends
Kosten: Gratis voor
 ♥♥♥ Vrienden (150 euro pakket).
Aanmelden via vrienden@oudekerk.nl

IMG_1476 2
speciaal voor Vrienden:
exclusieve rondleiding tentoonstelling sarah van sonsbeeck

In haar vroege tijd was de Oude Kerk een havenkerk waar schepen werden gezegend, gebeden werd voor behouden thuiskomst en talrijke zeelieden en zeehelden hun laatste rustplaats vonden. Sarah van Sonsbeeck (1976) brengt de zee terug in de Oude Kerk met dit gegeven als leitmotief.

Als Vriend van de Oude Kerk bieden we je een exclusieve rondleiding aan door de tentoonstelling van Van Sonsbeeck. Na een rondleiding door Jacqueline Grandjean, directeur en curator Oude Kerk, is er de mogelijkheid tot het spreken van de kunstenaar zelf.

Dinsdag 23 mei 16:00 – 17:30 uur
Kosten: Gratis voor alle Vrienden
Aanmelden via vrienden@oudekerk.nl

a615b6b4-942e-4fd7-a838-c813d8ceaf0b
saskia ontbijt 2017

Saskia van Uylenburgh (1612-1642) – ‘huysvrouw’ en muze van Rembrandt – ligt in de Oude Kerk begraven. Elk jaar op 9 maart, precies om acht over half negen ‘s ochtends, valt een zonnestraal op haar graf. Traditioneel wordt hier met muziek en gesproken woord bij stilgestaan.

Ben Broos, schrijver van het boek ‘Saskia, de vrouw van Rembrandt’ (2012), neemt ons mee door het leven van Saskia en vertelt onder andere over haar ontmoeting met Rembrandt in 1633. Muziek wordt verzorgd door Nederlands klarinettist David Kweksilber, bekend van de David Kweksilber Bigband.

Vrijdag 9 maart 2017: 08:00 uur ’s ochtends
Kosten: Gratis voor ♥♥ en ♥♥♥ Vrienden (75 en 150 euro pakket).
Aanmelden via vrienden@oudekerk.nl

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.