walks & talks laatste weekend the fall

1 april - 3 april 2022

Het laatste weekend van de tentoonstelling The Fall (1-3 april) is er een speciaal programma met walks & talks door de curatoren van Oude Kerk. Kunstenaar Susan Philipsz maakte een nieuw geluidswerk geïnspireerd op de muziek van de vermaarde componist Jan Pieterszoon Sweelinck, die in 1621 in de Oude Kerk werd begraven. Kom dit weekend, in een van de walks & talks, meer te weten over de muzikale dialoog tussen Philipsz en Sweelinck, de samenwerking met de kunstenaar en achtergrond bij de totstandkoming van deze tentoonstelling. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar voor de rondleidingen.

walks & talks in het laatste weekend
In het laatste weekend van de tentoonstelling worden verdiepende walks & talks gegeven door het (artistieke) team van de Oude Kerk. Curator muziek Jacob Lekkerkerker vertelt op 3 april over de muzikale dialoog tussen Philipsz, Sweelink en de bijzondere akoestiek van de ruimte; curator beeldende kunst Marianna van der Zwaag vertelt op 2 april over haar samenwerking met de kunstenaar en de achtergronden bij de totstandkoming van dit site-specifieke werk; directeur Mariette Dölle vertelt op 1 april over het unieke samenspel tussen kunst, muziek en erfgoed, zo kenmerkend voor de Oude Kerk.

programma

vrijdag 1 april 2022, 15.00 uur:  walk & talk met directeur Mariette Dölle. Voertaal: Nederlands/Engels

zaterdag 2 april 2022, 15.00 uur: walk & talk met curator Marianna van der Zwaag. Voertaal: Engels

zondag 3 april 2022, 15.00 uur: walk & talk met muziekcurator Jacob Lekkerkerker. Voertaal: Nederlands