walk & talk: raquel van haver

26 november 2022 | 11:00 - 12:00

Wandel op zaterdag 26 november mee met kunstenaar Raquel van Haver door de Oude Kerk en Mahama’s nieuwe installatie Garden of Scars. Vanuit haar eigen perspectief staat ze stil bij Mahama’s installatie.

over de walk & talk
Garden of Scars is een installatie die uitnodigt om doorheen te wandelen. Sprekers vanuit verschillende kennisgebieden lopen door de Oude Kerk en bespreken vragen en gedachten die het werk bij hen oproept. Anders dan gebruikelijke museumgidsen zijn de ‘wandelaars’ denkers en makers, die hun eigen perspectief kiezen als vertrekpunt.
Op zaterdag 26 november kun je meewandelen met kunstenaar Raquel van Haver (Bogota, 1989). Vanuit haar artistieke praktijk kiest zij een eigen invalshoek om het werk van Mahama te bespreken. 

over raquel van haver
Raquel van Haver (Columbia, 1989) is een Nederlandse kunstenaar. Met haar rauwe, verhalende en figuratieve schilderijen benadrukt ze de overeenkomsten tussen groepen mensen. Ze werkt met diverse materialen op doek, zoals jute, olieverf, houtskool, hars, teer en as. Haar werk kenmerkt zich door speciale aandacht voor groepen mensen in de marge van de samenleving. De schilderijen verkennen onderwerpen als ras identiteit en altruïsme en vinden hun oorsprong in de beeldtaal van uiteenlopende culturele tradities, waaronder  Afrikaanse, Westerse en Latijns-Amerikaanse. Haar werken zijn vaak monumentaal van omvang, soms duister en onheilspellend en blijven de grenzen tussen sociale hiërarchieën verleggen.

meer walks & talks
De komende maanden volgen meer wandelingen met kunstenaars en denkers die vanuit eigen invalshoeken en kennisgebieden vertellen over het werk van Mahama.


Foto: Maarten Nauw


Delen