walk & talk: marianna van der zwaag

18 december 2022 | 14:00 - 15:00

Wandel op zondag 18 december mee met curator Marianna van der Zwaag door de Oude Kerk en Ibrahim Mahama’s installatie Garden of Scars. Van der Zwaag vertelt over de achtergrond en totstandkoming van het werk.

over de walk & talk
Garden of Scars is een installatie die uitnodigt om doorheen te wandelen. Kunstenaars, curatoren en critici bespreken op basis van hun eigen expertise en achtergrond vragen en gedachten die het werk bij hen oproept. Anders dan gebruikelijke museumgidsen zijn de ‘wandelaars’ denkers en makers, die hun eigen perspectief kiezen als vertrekpunt.
Op zondag 18 december kun je meewandelen met curator Marianna van der Zwaag. Ze staat stil bij de achtergrond en totstandkoming van het werk.
*De voertaal is Nederlands.

over marianna van der zwaag
Marianna van der Zwaag is curator bij de Oude Kerk. Onder haar leiding kwamen installaties van kunstenaars Susan Philipsz, The Fall (2021) en Antonio Obá, Path  (2022)  tot stand. Eerder werkte ze bij de Oude Kerk aan de ontsluiting van verschillende historische zijruimtes rond het gebouw en collectiepresentaties.

meer walks & talks
De komende maanden volgen meer wandelingen met kunstenaars en denkers die vanuit eigen invalshoeken en kennisgebieden vertellen over het werk van Mahama.

Foto: LNDW Studio