walk & talk: ama van dantzig

22 januari 2023 | 15:00 - 16:00

Wandel op zondag 22 januari mee met denker en creatief ondernemer Ama van Dantzig door de Oude Kerk en Ibrahim Mahama’s installatie Garden of Scars. Vanuit haar eigen perspectief staat ze stil bij Mahama’s installatie.

over de walk & talk
Garden of Scars is een installatie die uitnodigt om doorheen te wandelen. Kunstenaars, curatoren en critici bespreken op basis van hun eigen expertise en achtergrond vragen en gedachten die het werk bij hen oproept. Anders dan gebruikelijke museumgidsen zijn de ‘wandelaars’ denkers en makers, die hun eigen perspectief kiezen als vertrekpunt.
*De voertaal is Nederlands.

over ama van dantzig
Ama van Dantzig verdeeld haar tijd tussen Amsterdam en Accra. Ze is medeoprichter van Dr. Monk, een creatieve en sociaal innovatieve studio die aan oplossingen werkt wereldwijde maatschappelijke vraagstukken waarbij het altijd gaat over duurzame en gelijkwaardige oplossingen die de wereld eerlijker en rechtvaardiger maken. Één van haar grote droomprojecten is verbonden met het werk van Mahama in de Oude Kerk. Ze wilt graag een historisch-cultureel centrum oprichten gericht op kinderen, in het oude, verwaarloosde Ussher Fort – voormalig fort Crèveceour, gebouwd door Nederland in 1649 – aan de kust in Accra. Mahama’s installatie toont de verbonden geschiedenis van forten als Ussher en de Oude Kerk.

Foto: Maarten Nauw