Ernst van Deursen - Overzicht Oude Kerk

bezoek de oude kerk

dagelijks geopend
tickets

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De Oude Kerk op de wallen is het oudste gebouw van Amsterdam én een van de jongste kunstinstellingen in de stad. In de ruim zeven eeuwen van haar bestaan, groeide de kerk uit tot een van de meest imposante gotische kerkgebouwen van Noord-Europa.
Meer dan 20.000 Amsterdammers zijn hier in de loop der tijd begraven, waaronder Saskia van Uylenburg – de eerste vrouw van Rembrandt – componist Jan Pieterszn Sweelinck en zeeheld Jacob van Heemskerkck. In de stijlkamers van de kerk vind je topstukken zoals de schilderijen van Emmanuel de Witte, Cornelis Springer en Johannes Bosboom. Velen noemen de Oude Kerk het mooiste en meest authentieke gebouw van Amsterdam. Na een omvangrijke restauratie tussen 1955 en 2013 profileert de Oude Kerk zich nu als historisch monument met hedendaagse kunst, waarbij steeds wisselende internationaal vermaarde kunstenaars gevraagd worden om nieuw werk te maken voor dit eeuwenoude monument. Klik op programma voor meer actuele informatie over wat er nu te doen en te zien is in de Oude Kerk.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Ernst van Deursen - Overzicht Oude Kerk