The World After #6 – Stéphanie Saadé

april 2020

In The World After nodigen we kunstenaars uit om te reageren op vragen over het Antropoceen na de coronacrisis. Dit project is geïnspireerd op de tentoonstelling Poems for Earthlings van Adrián Villar Rojas. Meer informatie over het project en de andere kunstenaarsbijdragen zijn te vinden op de overzichtspaginaThe World After is een initiatief van de Oude Kerk in samenwerking met mister Motley.

The World After #6
Stéphanie Saadé: Our Value’s Value, 2020

Kunstenaar Stéphanie Saadé kwam vorig jaar tijdens een residency in contact met de Oude Kerk. Momenteel zit ze thuis in Beirut. Ook daar is de impact van de pandemie groot, maar het is niet voor het eerst dat de levens van de Libanezen op z’n kop worden gezet. Ze nemen stabiliteit en zekerheid nooit voor lief. Nadat er op 17 oktober 2019 massale protesten uitbraken, werden veel tentoonstellingen al gesloten, evenals het grote kunstevenement Home Works 8. De rust is er nog steeds niet helemaal teruggekeerd: zo staan er dagelijks lange rijen bij de banken. De onrust sluimert door sinds de uitbraak van Covid-19. De huidige crisis telt op bij bestaande problemen, ook voor kunstenaars die opnieuw teleurstellingen moeten verwerken over uitgestelde tentoonstellingen en nu ook over het verdwijnen van de mogelijkheid om samen te werken. Toch is Saadé ook optimistisch: hoewel we minder fysiek bezig zijn, is de geest actiever en lopen onze hoofden over van de nieuwe ideeën.