The World After #11 – Geo Wyeth

Juli 2020

In The World After nodigen we kunstenaars uit om te reageren op vragen over het Antropoceen na de coronacrisis. Dit project is geïnspireerd op de tentoonstelling Poems for Earthlings van Adrián Villar Rojas. Meer informatie over het project en de andere kunstenaarsbijdragen zijn te vinden op de overzichtspaginaThe World After is een initiatief van de Oude Kerk in samenwerking met mister Motley.

The World After #11
Geo Wyeth, ATM FM Contracted Engels For Birds, 2020

Kunstenaar Geo Wyeth zou in maart zijn performance Muck Studies Dept uitvoeren tijdens Come Closer, maar vanwege de coronacrisis werd de uitvoering uitgesteld tot 31 juli. In de tussentijd bleef Geo aan muziekprojecten werken en gaf hij verschillende (online) concerten vanuit zijn woonkamer. Voor The World After maakte hij, terwijl hij uit het raam staarde tijdens de lockdown, een nieuw poëtisch geluidskunstwerk: ATM FM Contracted Engels For Birds.

‘Ik schreef aan dit werk als manier om mezelf te aarden in mijn omgeving, op een eenvoudige manier, terwijl ik in mijn appartement zat en veelvuldig uit het raam staarde. Ik was op zoek naar fresh love in saggy old lessons. Luister hier het liefst naar met je koptelefoon terwijl je uit het raam kijkt, of je kan ook rondlopen als je daar zin in hebt.’

 


Delen