The World After #10 – David Helbich

1 juni

In The World After nodigen we kunstenaars uit om te reageren op vragen over het Antropoceen na de coronacrisis. Dit project is geïnspireerd op de tentoonstelling Poems for Earthlings van Adrián Villar Rojas. Meer informatie over het project en de andere kunstenaarsbijdragen zijn te vinden op de overzichtspaginaThe World After is een initiatief van de Oude Kerk in samenwerking met mister Motley.

The World After #10
David Helbich, Score for becoming, 2020

Kunstenaar en componist David Helbich creëerde tijdens de lockdown Scores for looking out the window, een serie instructies voor performances die je zelf kunt uitvoeren terwijl je uit het raam staart. Voor de Oude Kerk maakte hij Score for becoming, als reactie op de vraag hoe we ons op de periode na de lockdown kunnen voorbereiden. Een doe-het-zelf performance!

In 2016 presenteerde Helbich Echo-Ovations for Slammed Doors, een geluidsperformance speciaal voor de Oude Kerk. Meer informatie over Scores for looking out the window vind je op de website van Helbich en zijn Instagram-pagina.