the absence of work – performance programma

24 - 27 november 2016

De Oude Kerk toont tijdens het Amsterdam Art Weekend werk van een jongere generatie kunstenaars. Performances van Abner Preis, Béatrice Balcou en Yuki Okumura vinden plaats tijdens de tentoonstelling van Marinus Boezem, waarmee iedere performance op heel eigen wijze een relatie aangaat met Boezems werk.

measuring roman ondák – yuki okumura
Yuki Okumura’s Measuring Roman Ondák (2015) draait om de afwezigheid van de performer en de aura van de kunstenaar. Deze verliest zijn bevoorrechte positie door een humoristische ontmanteling door Okumura. De vertoning van Measuring Roman Ondák maakt daarnaast actief gebruik van de tentoonstelling van Marinus Boezem, wat een extra laag toevoegt aan het werk van Okumura.

the exhibition that never was – abner preis
Abner Preis is uitgenodigd om een nieuwe voorstelling te ontwikkelen in dialoog met de tentoonstelling van Marinus Boezem. Publiek wordt gevraagd actief deel te nemen in de performance. De kunstenaar neemt hen mee rondom de Oude Kerk en haar omgeving op een eye-opening tour. Samen wordt the exhibition that never was gecreëerd: een nieuwe manier om naar de wereld om ons heen te kijken. De performances heeft een beperkt aantal deelnemers, reserveer via rsvp@oudekerk.nl. Vrijdag en zaterdag van 12.30 tot 13.30.

untitled ceremony #09 – béatrice balcou
Béatrice Balcou’s Untitled Ceremony # 09 (2016) draait ook rond de demystificatie – en de mystificatie – van de kunstenaar en het kunstwerk. De ceremonie beweegt constant tussen deze mystificatie en demystificatie en kan gezien worden als een vorm van institutionele kritiek. De performance raakt thema’s die in het oeuvre van Boezem voorkomen, zoals verschijnen en verdwijnen en een humoristische en impliciete institutionele kritiek. De performances heeft een beperkt aantal deelnemers, reserveer via rsvp@oudekerk.nl. Zaterdag en zondag van 14.00-14.30 en 16.30-17.00.

Gastcuratoren zijn Julia Mullié en Nick Terra.

performances tijdens het Amsterdam Art Weekend
24-27 november 2016
Oude Kerk, Oudekerksplein (De Wallen), Amsterdam
prijs: 10 euro (vrij entree met Museumkaart Vrienden van de Oude Kerk, ICOM-kaart, I Amsterdam City Card, Stadspas)