speciale avondopenstelling

19 oktober 2022 | 18:00 - 20:00

Kom op woensdagavond 19 oktober naar de Oude Kerk voor een speciaal programma in samenwerking met Red Light Arts and Culture. Tijdens zonsondergang kan je in de Oude Kerk genieten van lichtinstallatie The Walk van kunstenaar Titia Ex. Contrabassist Pietro Barcellona speelt twee live sets geïnspireerd op Ex’ werk.

programma
Kunstenaar Titia Ex vertelt over de achtergronden bij haar werk (om 18:15 en 19:15).

lichtinstallatie | the walk
Van 24 september t/m 23 oktober presenteert kunstenaar Titia Ex in de Oude Kerk haar lichtinstallatie, The Walk. Een maandlang vergezelt de installatie ons tijdens de seizoenswisseling van zomer naar herfst, waarbij het ritme van licht en donker verschuift. The Walk onderzoekt de betekenis en symboliek van licht en verlichting in de context van de kerkruimte.

over pietro barcellona
Pietro Elia Barcellona is een Italiaanse contrabassist, componist en improvisator. Hij is actief op het gebied van nieuwe en experimentele muziek waarbij hij zowel improviseert als composities uitvoert.

over titia ex
Titia Ex is een beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam. Ex studeerde film en fotografie aan de Rijksakademie in Amsterdam en was artist-in-residence aan de video-afdeling van de Musashino Art University in Tokio. Haar eerste experimenten als choreograaf van licht, tijd en ruimte vonden plaats in het theater. Hier werkte ze samen met dansers, acteurs en musici. Aan de Rijksakademie, maakte zij haar eerste installaties waarin licht als een autonoom visueel element een centrale rol speelt.

Foto: Maarten Nauw