silence #33: maria w horn, mats erlandsson

3 december 2021

Op 3 december speelt in de serie Silence de Zweedse componist Maria W Horn, met haar partner Mats Erlandsson op orgel. Een concert in speciale samenwerking met het Fiber Festival. Op dit festival komen audiovisuele kunst, elektronische muziek en design samen. 

concert
Maria W Horn speelt samen met Mats Erlandsson een set voor orgel en elektronica, met een hoofdrol voor het Vater-Müllerorgel van de Oude Kerk. Maria is geïnteresseerd in de manipulatie van tijd en ruimte door middel van uitersten van klank. In haar werk speelt ze met aspecten van de menselijke perceptie. Hoe functioneren psycho-akoestische verschijnselen, overbelasting of verlies van perceptuele stimuli en hoe laten ze ons het dagelijks leven overstijgen en brengen ze ons in een alternatieve mentale toestand.

biografie
De jonge Zweedse componiste Maria W Horn maakt deel uit van Sthlm Drone Society en werkt samen met het label XKatedral. Haar composities zijn langzame en geleidelijk evoluerende muziek waarin klankkleur de belangrijkste muzikale parameter is. Maria studeerde aan de Royal College of Music in Stockholm en Universität der Kunste in Berlijn. Ze trad op in heel Europa en Amerika, en op MUTEK Mexico City, Insomnia Festival Tromsø, Stanford Live, CTM Festival Berlin, Madeira Digital, LOST Festival Parma, MUTEK Montreal.

tickets
silence #33
3 december 2021, 8:00 – 9:00Delen