silence #32: roland dahinden en jan pieterszoon sweelinck

5 november 2021

Op 5 november vindt in de reeks Silence een concert plaats met nieuw werk van de Zwitserse componist Roland Dahinden in combinatie met bewerkingen van muziek van Sweelinck. Silence vindt plaats op elke eerste vrijdag van de maand om 8 uur ’s ochtends. Een uniek samenspel van ochtendlicht en muziek bij het opkomen van de zon.

concert
De Zwitserse componist Roland Dahinden (1962) maakt voor dit concert, in samenwerking met Gareth Davis, een reeks nieuwe ruimtelijke composities voor trombone, basklarinet, orgel, luidsprekers en de klokken van de Oude Kerk. Het tweede element in dit concert is een reeks psalmen van Sweelinck (1562-1621) in een nieuwe bewerking en uitvoering met onder meer basklarinet, cello, altviool en fluit. Zo gaan verschillende klankwerelden met elkaar een relatie aan: elektronische klanken, het grote orgel, de blaasinstrumenten en de zestiende-eeuwse psalmen van Sweelinck.

musici
Roland Dahinden, Jacob Lekkerkerker (organist), Gareth Davis (basklarinet), Oene van Geel (viool), Pau Sola Masafrets (cello), Louisa Rocha (viool), Emily Bannister (blokfluit), klokkenluidersgilde van de Oude Kerk.

silence #32

5 november 2021, 08:00 – 09:00