6 september 2019

Op de vroege morgen is de Oude Kerk een meditatieve oase in de stad, met een enerverende zonsopkomst die licht door de hoge kerkramen werpt. Op dit vroege tijdstip kun je genieten van het muziekprogramma Silence, dat een contemplatief contrast vormt met het hectische stadscentrum. Concerten waarbij de akoestiek en ruimte van de Oude Kerk centraal staan.

silence #23
In deze editie van Silence klinkt een unieke ruimtelijke compositie van de Italiaanse componist Luigi Nono; La lontananza nostalgica utopica futura. Luigo Nono componeerde werk in 1988-1989 voor violist Gideon Kremer. In de Oude Kerk wordt het werk uitgevoerd door Diamanda Dramm (viool) en tegenspeler Wouter Snoei (klankregie). Een universum van klank reist door de grootse akoestiek van de Oude Kerk.

volgende silence-concert
4 oktober 2019
Organist James McVinnie, met Bach, Pärt en nieuwe composities voor orgel en elektronica.

6 september 2019
, 08:00 – 09:00