2 augustus 2019

Op de vroege morgen is de Oude Kerk een meditatieve oase in de stad, met een enerverende zonsopkomst die licht door de hoge kerkramen werpt. Op dit vroege tijdstip kun je genieten van het muziekprogramma Silence, dat een contemplatief contrast vormt met het hectische stadscentrum. Concerten waarbij de akoestiek en ruimte van de Oude Kerk centraal staan. Elke eerste vrijdag van de maand om 8 uur ochtends.

silence #22
Na 5 jaar restauratie is het Vater-Müllerorgel in 2019 volledig gerestaureerd. Het klinkt tijdens dit tweede Silence concert na de restauratie prominent in een compositie van de director of music van de Oude Kerk, organist Jacob Lekkerkerker. In Cathedral Mobile staat de beweging van klank in de ruimte centraal. Live opgenomen orgelklanken klinken elektronisch bewerkt via speakers en in samenklank met akoestische instrumenten.
De musici van Silence #22 zijn Alfredo Genovesi (elektronica), Oene van Geel (altviool), Gareth Davis (basklarinet) en Jacob Lekkerkerker (orgel).

volgende silence-concerten
6 september 2019
La lontananza nostalgica utopica futura, van Luigo Nono. Diamanda Dramm, viool, Wouter Snoei, klankregie.
4 oktober 2019
Organist James McVinnie, met Bach, Pärt en nieuwe composities voor orgel en elektronica.

2 augustus 2019
, 08:00 – 09:00