1029_2017_02_03_Oude_Kerk_Silence_2_Photo_Ernst_van_Deursen_SMALL_

silence #2

3 februari 2017

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

There is no such thing as an empty space or an empty time. There is always something to see, something to hear. In fact, try as we may to make a silence, we cannot. – John Cage (in Silence, 1961)

De Oude Kerk is op de vroege ochtend om 8:00 uur een meditatieve oase in de stad, met een enerverende opkomst van de zon door de hoge kerkvensters. Op dit vroege uur klinkt het muziekprogramma Silence, een contemplatief tegengeluid in een hectische binnenstad.

Vrijdag 3 februari vindt de tweede editie van Silence plaats in het kader van de tentoonstelling van Marinus Boezem. De Britse componist en audiovisueel kunstenaar Claire M Singer ontwikkelde nieuw werk voor orgel en elektronica. Ze maakte daarbij gebruik van geluiden uit het werk van Boezem, de Oude Kerk en het transeptorgel. Het werk van Claire M Singer bestaat onder andere uit akoestische en elektronische composities, installaties, live elektronica en orgelgeluiden. Haar werk was wereldwijd te horen in galerieën, in clubs en op festivals, waaronder XMV New York, Tate Modern, Union Chapel London, Fylkingen Stockholm, Muziekgebouw Amsterdam.

muziek in de oude kerk

De Oude Kerk kent een indrukwekkende muziekgeschiedenis en was in de zestiende eeuw een van de eerste plekken in Noord-Europa waar een publiek van openbare concerten kon genieten. In afwachting van de restauratie van het Vater-Müller-orgel koos de Oude Kerk ervoor om de stille tijd goed te gebruiken en na te denken over een nieuw muzikaal programma. Vanuit gesprekken met muzikanten, kunstenaars en programmeurs is in november 2016 een muziekprogrammering van start gegaan in aansluiting op de kunstprogrammering van de Oude Kerk en in de context van een monumentaal gebouw. De concerten van de Silence serie beginnen altijd om 8:00 uur, en klinken frequent op een eerste vrijdagochtend van de maand. Silence #3 vindt plaats op 3 maart 2017.

silence #2

3 februari 2017, 08:00 uur
Oude Kerk, Oudekerksplein (de wallen), Amsterdam
prijs: 10 euro (Museumkaart, Vrienden van de Oude Kerk, ICOM card, I Amsterdam city card, stadspas vrij entree)
online tickets

foto: ernst van deursen

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
1029_2017_02_03_Oude_Kerk_Silence_2_Photo_Ernst_van_Deursen_SMALL_