sail 2015: sarah cameron sunde

19 augustus 2015 – 23 augustus 2015

Voor haar project ‘36.5 – A durational performance with the sea’ stond de New Yorkse kunstenaar Sarah Cameron Sunde een volledige getijdencyclus in de Noordzee te Katwijk aan Zee om eb en vloed, wind en stroming te ondergaan. Sarah brengt hiermee de fysieke, politieke en mythische betekenis van water in herinnering. De performance werd gefilmd door Jonas Witte en wordt tijdens SAIL 2015 getoond in de Oude Kerk. De video vormt een spannend contrast met het maritieme spektakel van de tallships die Amsterdam aandoen, dat door de referenties in de Oude Kerk als voormalige havenkerk in een historisch perspectief wordt geplaatst. Ook in De Appel Arts Center, Pakhuis de Zwijger en het Marineterrein zijn tijdens SAIL 2015 episodes van het werk van Sarah Cameron te zien. Beeld: SAIL: Sarah Cameron Sunde, 2015, oude kerk © Jonas de Witte.