Rode Raam-Gesprek

21 juni 2020

In 2018 werd een rood glas-in-lood raam geplaatst in de Heilig Grafkapel van de Oude Kerk. Dit kunstwerk van Giorgio Andreotta Calò (Venetië, 1979) brengt de rooms-katholieke beeldtaal terug in de kapel en benadrukt de leegte die ontstond na de beeldenstorm. De plaatsing van het raam leidde tot ophef en zelfs tot een rechtszaak. Daarom besloten we om in gesprek te blijven over het werk en over de veranderende betekenis van erfgoed. Jaarlijks organiseren we op 21 juni, de langste dag van het jaar, een bijeenkomt in de Oude Kerk om hierover van gedachten te wisselen. Je kunt je mening en inzichten die avond delen met kunstenaar Giorgio Andreotta Calò en directeur/curator Jacqueline Grandjean. Er klinkt live muziek van Gareth Davis, basklarinetist.

Tickets voor deze avond zijn op basis van donatie. Reserveren is verplicht vanwege de coronamaatregelen.

Rode Raam-Gesprek
Zondag 21 juni, 20:00-22:00