oude kerk in opbouw (gesloten)

30 april - 24 mei 2018

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Van maandag 30 april tot en met donderdag 24 mei is de Oude Kerk gesloten in verband met de opbouw voor de aankomende tentoonstelling met werk van Giorgio Andreotta Calo.

Vanaf 25 mei presenteert de Oude Kerk het nieuwste, monumentale werk van Giorgio Andreotta Calò (Venetië, 1979). Calò ontwikkelt site specifiek werk waarmee hij een ingrijpende verandering in het interieur van de kerk teweegbrengt. Door het plaatsen van rood folie en plexiglas voor de hoge glazen vensters past hij het licht en daarmee ook de sfeer in de kerk radicaal aan. Wie tijdens de zomermaanden de kerk binnenloopt komt in een zee van rood licht terecht. Een niet te reproduceren ervaring. ‘s Avonds laat schijnt het rode licht naar buiten en voegt het zich bij het rode schijnsel van de talrijke bordelen en peeskamers rondom de kerk. Een zomer lang leeft de kerk mee met licht en donker; binnen en buiten circuleren om elkaar heen, op het ritme van zonlicht en de omdraaiing daarvan.

oude kerk in opbouw
gesloten: 30 april – 24 mei 2018

foto: ernst van deursen

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.