opening majoor bosshardthuis

8 juni 2022

Op 8 juni 2022 is de Oude Kerk gesloten i.v.m. met een bijeenkomst rond de opening van het Majoor Bosshardthuis Leger des Heils. De officiële opening op de geboortedag van de majoor door koningin Máxima en locoburgemeester Hester van Buren vindt vandaag plaats en wordt voorafgegaan door een bijeenkomst in de Oude Kerk. De Oude Kerk stelt voor deze bijzondere gelegenheid graag zijn ruimte ter beschikking aan onze buren van het Leger des Heils.

opening majoor bosshardthuis leger des heils
Aan de Oudezijds Voorburgwal nummer 14 staat een historisch pand waar majoor Alida Bosshardt, het gezicht van het Leger des Heils, een aantal jaren woonde en kwetsbare mensen opving uit de binnenstad van Amsterdam. Het woonhuis is teruggebracht in oude staat en wordt een huis van beleving in ‘er voor een ander zijn’. Vanaf 16 juni opent het huis zijn deuren en worden er op donderdagen en vrijdagen rondleidingen gegeven. Het leven en de getuigenis van majoor Bosshardt zijn voor het Leger des Heils de aanleiding voor de realisatie van het huis. Zij is een icoon geworden voor het werk van het Leger des Heils, dat zich ten dienst stelt kwetsbare mensen in de samenleving te helpen. Dit jaar viert het Leger des Heils zijn 135-jarig bestaan in Nederland.

Wil je meer weten over het Majoor Bosshardthuis klik hier.

*vanaf morgen (donderdag 9 juni) zijn we weer open tijdens reguliere openingstijden.

Foto: Isabel Nabuurs