opbouw: garden of scars (beperkt geopend)

24 oktober - 4 november 2022

Van 24 oktober t/m 3 november werken we aan de opbouw van Garden of Scars, de nieuwe, ruimtevullende installatie van de Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama. Tijdens deze periode zijn we beperkt geopend. Hieronder vind je meer informatie over de opbouw, de toegankelijkheid van de Oude Kerk in die periode en het werk.

tijdens opbouw toch een bezoek aan de oude kerk?
Ben je nieuwsgierig naar het werk en wil je tijdens de opbouw toch een bezoek brengen aan de Oude Kerk? Kom dan langs tijdens reguliere openingstijden. De toegang is gratis omdat tijdens deze opbouwperiode alleen één van de kapellen toegankelijk is. Onze publieksmedewerkers geven graag tekst en uitleg over het opbouwproces en de installatie.

over de installatie
Op uitnodiging van de Oude Kerk werkte de Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama (Tamale, 1987) de afgelopen twee jaar aan een grootschalige installatie, Garden of Scars. Mahama is geïnteresseerd in de fysieke sporen die de geschiedenis nalaat in gebouwen en de (historische) verbondenheid van plekken in de wereld door handelsnetwerken, migratiestromen en kolonialisme.
De installatie wordt gevormd door honderden sculpturen en vele tekeningen. De werken zijn samengesteld uit afgietsels en overtrekken (frottages). Mahama maakte deze van de grafzerken in de Oude Kerk (1306) en de oppervlakken van eeuwenoude (Nederlandse) forten langs de Ghanese kust, zoals Fort Elmina (1492), het oudste Europese gebouw in het Sub-Sahara gebied.
Wil je meer weten over het werk, klik hier

De installatie wordt mogelijk gemaakt door en in samenwerking met kunstenaar Ibrahim Mahama, zijn studio en ons vaste opbouw-team, Anything is Possible.

* let op: op 4 november is de Oude Kerk gesloten.

Still: Sans Studio (Bobbie Wagenaar)