Ontdek meer met de audiotour

Tot en met 1 januari 2021

De Oude Kerk herbergt talrijke sporen van de afgelopen eeuwen. Het monument maakt de archeoloog in je wakker: zo bevind je je letterlijk op de plek van de Beeldenstorm van 1566. Open de deuren van de verschillende zijruimtes en ontdek de rijke geschiedenis en collectie van het oudste gebouw van Amsterdam. Kijk omhoog, naar de middeleeuwse beschilderingen op de houten gewelven van de kerk, en naar beneden: de vloer is bedekt met grafzerken. Het graf van Saskia van Uylenburgh, de vrouw van Rembrandt, vind je er onder het kleine koororgel aan de zijkant. Maar je kunst ook hedendaagse kunst ontdekken, zoals het rode glas-in-roodraam van Giorgio Andreotta Calò. Wil je meer weten over de geschiedenis, architectuur en kunst van de Oude Kerk? Neem dan een audiotour – deze zit bij je entreeticket inbegrepen. We wensen je een inspirerende zoektocht!

Foto: LNDWstudio.