Amsterdam Art Weekend Keynote social 26

le musée imaginaire – ochtendlezing jean-hubert martin

25 november 2016

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Op vrijdag 25 november geeft Jean-Hubert Martin (1944, Straatsburg) tijdens het Amsterdam Art Weekend 2016 een lezing over ‘transhistorical curating’ in de Oude Kerk. Martin is een van ’s werelds meest toonaangevende curatoren. In zijn loopbaan als onder meer directeur van Museum Kunstpalast in Düsseldorf en curator van de legendarische tentoonstelling ‘Magiciens de la Terre’ (1989) heeft hij bijgedragen aan de verbreding van het begrip hedendaagse kunst. Met zijn tentoonstellingen heeft hij zich ingezet voor het creëren van een dialoog tussen diverse culturen en etnische groepen. Zijn praktijk als tentoonstellingsmaker is zowel transcultureel als transhistorisch: in zijn tentoonstellingen worden traditionele kunsthistorische afbakeningen doorbroken en worden objecten uit verschillende culturele en historische contexten en geografische zones bij elkaar gebracht. Tijdens Le musée imaginaire zal Martin zijn tentoonstellingspraktijk toelichten, met de nadruk op zijn meest recente tentoonstelling, Carambolages (2 maart tot 4 juli 2016, Grand Palais, Parijs).

Vier culturele instellingen, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, Oude Kerk, Museum van Loon en Castrum Peregrini, hebben, samen met Amsterdam Art, de handen ineengeslagen om deze lezing te organiseren. Het ’transhistorische’ – het verbinden van heden en verleden – is voor elk van deze instellingen is een belangrijk onderwerp. Ze beogen erfgoed te verbinden aan hedendaagse kunst en sociale kwesties, bevragen traditionele kunsthistorische categorisering en ontwikkelen nieuwe inzichten hoe (kunst)objecten betekenis krijgen los van hun oorspronkelijke context.

Lees hier het verslag over de ochtend door Oude Kerk directeur Jacqueline Grandjean.

€10 (incl. koffie & croissant)
08:30-10:00 uur
Oude Kerk, Oudekerksplein (de wallen), Amsterdam
Vrije entree met Museumkaart, Vrienden van de Oude Kerk, ICOM card, I Amsterdam city card, stadspas
Koop je tickets online

foto: Maarten Nauw

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Amsterdam Art Weekend Keynote social 26