museumnacht amsterdam: spoken word in garden of scars

5 november 2022 | 19:00 - 02:00

Tijdens Museumnacht 2022 verwelkomt de Oude Kerk dichters en spoken word-performers in de nieuwe, ruimtevullende kunstinstallatie van de gevierde Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama. Wees tijdens deze nacht één van de eersten die ziet hoe de kerkruimte is getransformeerd tot Mahama’s Garden of Scars. De voordrachten vinden plaats verspreid door de kerk, tussen Mahama’s werken.

bestel tickets (uitverkocht)
Met je ticket voor Museumnacht Amsterdam krijg je toegang tot alle deelnemende locaties aan de nacht. Bij iedere deelnemende locatie kun je jouw ticket omwisselen voor een polsbandje, waarmee je vervolgens toegang krijgt tot alle locaties. Daarnaast is je polsbandje van 6 november t/m 31 december tevens goed voor een gratis herhaalbezoek bij de deelnemende musea aan de nacht. Bewaar je polsbandje dus goed!

programma
We presenteren tijdens Museumnacht een keur aan jonge en gevestigde dichters en spoken word-performers. Ze dragen voor uit eigen werk. We stellen ze voor:

gershwin bonevacia
Gershwin Bonevacia (1992) is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot januari 2022 was hij stadsdichter van Amsterdam, en schreef hij maandelijks een gedicht in Het Parool. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit. Het was een underground classic met meer dan 6000 verkochte exemplaren. In 2021 verscheen zijn nieuwe dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang bij uitgeverij Das Mag.

alara adilow
Alara Adilow (1988) is queer schrijfster. Zij is columnist bij literair tijdschrift Elders en publiceert maandelijks een blog over  makerschap. In 2022 won ze de El Hizrja prijs voor proza, werd ze geselecteerd For the Public in Residence voor de queer – en transgender gemeenschap in museum Arnhem en verscheen haar debuutbundel Mythen en Stoplichten.

munganyende hélène christelle
Munganyende Hélène Christelle (1993) is schrijver en publicist. Ze schrijft maatschappijkritische proza en essays. Daarnaast is ze één van de vaste stemmen van de bekende podcast Fufu & Dadels. In 2020 won ze de C.C.S. Crone-prijs voor beloftevolle ­debu­terend auteurs.

sunni lamin barrow
Sunni Lamin Barrow (1998) is een spoken word perfomer. Hij studeerde Engels in Gambia en kwam vier jaar geleden voor een modestudie naar Nederland, waar hij na een jaar mee stopte. Sinds 2020 wijdt hij zich fulltime aan spoken word.

benzokarim
Benzokarim is een spokenword artiest en dichter. Hij trad op op verschillende podia zoals Lowlands, Crossing Border festival, Read My World en Opera Forward Festival. Op 18 november debuteert hij met zijn dichtbundel ‘El Ghorba’.

maria paris
Maria Paris is kunstenaar en schrijver. Zij richt zich op vertaling van het alledaagse in poëzie. In haar werk verbindt ze nostalgie en humor. Ze is ook medeoprichter van een onafhankelijke uitgeverij.

samenwerking met poetry circle
Spoken word platform Poetry Circle presenteert tijdens de museumnacht een drietal jonge woordkunstenaars: Uchaindani Watson, Afashie Letsu en Jonathan Tjien Fooh.

pop-up ok-bar
Voel je ook welkom om tijdens de nacht door de middeleeuwse architectuur te dwalen en iets te drinken aan onze pop-up OK-bar.

Foto: Maarten Nauw