n8 museumnacht 2016

5 november 2016

Op 5 november vindt de 17e museumnacht plaats. 57 musea en culturele instellingen zijn open tot 2 uur ’s nachts.
De Oude Kerk, het oudste gebouw en jongste museum van Amsterdam, opent ook haar deuren en biedt een veelzijdig programma aan.

david helbich
Kunstenaar David Helbich nodigt je uit om een partituur uit te voeren op verschillende plaatsen in het kerkgebouw voor Scores for the Church, the Building, the Body and the Audience. Je bent performer en publiek tegelijkertijd. Streel de pilaren, schuif over de vloer, verscheur een papiertje en speel samen een concert dat je nooit meer zal horen.
David Helbich creëert experimentele werken in het theater, musea, in publicaties, online en in de openbare ruimte. Hij is opgeleid als componist en filosoof. Terugkerend element in zijn werk is de manier waarop het individu een bijdrage kan leveren aan een collectieve zoektocht naar de ervaring van de ruimte.

salva sanchis
Er wordt gedanst in de Oude Kerk. Op gezette tijden gebruikt choreograaf Salva Sanchis de hele kerk om zijn choreografieën, solo’s, duetten en trio’s op te voeren. Ieder stuk staat op zich, maar is ook een onderdeel van een groter geheel dat de hele avond ontvouwt.
Salva Sanchis is werkzaam als choreograaf en werkte onder andere samen met de beroemde choreografe Anna Teresa de Keersmaeker. Sinds 2000 vormt hij samen met Marc Vanrunxt Kunst/Werk, een van de bekendste dansorganisaties van België.

De museumnacht is gecureerd door Fleur van Muiswinkel.

nachtbar
De Koffieschenkerij is een verscholen pareltje op de Wallen. In de tuin en de oude sacristie van de kerk kun je het hele jaar terecht voor koffie, taart en lunch. Tijdens de Museumnach zit je er ook goed voor wijn en bier.

Island_Salva Sanchis-(c)Stanislav_Dobak1
beeld: Stanislav Dobak