Uitverkocht: Monuments #3: Matteo Imbruno en Jacob Lekkerkerker

Let op: dit programma is uitverkocht!

Monuments is een muziekserie met het Vater-Müllerorgel in de hoofdrol. Een moment op zaterdagavond waarop de tijd een uur stilstaat, de geschiedenis op intense wijze klinkt in de grootse akoestiek van de Oude Kerk. Vanavond spelen twee musici die het orgel als geen ander kennen: Matteo Imbruno en Jacob Lekkerkerker, beiden organist-titulair van de Oude Kerk. Het programma start met muziek die hier te horen was in de tijd van Jan Pieterszoon Sweelinck, Nederlands beroemdste componist én organist van de Oude Kerk. Deze composities uit de vijftiende en zestiende eeuw worden gespeeld op het Transeptorgel. Vervolgens klinken alle kleuren van het Vater-Müllerorgel in muziek van Nicolaus Bruhns en Johann Adam Reincken door Matteo Imbruno, en tijdens een improvisatie van Jacob Lekkerkerker.

programma
A.M. Von Stendal, Sequitur praeambulum in C et postest variari in d f g a