Monuments 3: Hayo Boerema (VERPLAATST)

31 juli 2020

Let op: dit concert is verplaatst van 14 maart naar 31 juli. Aangeschafte tickets blijven geldig.

Monuments 3: Hayo Boerema
Monuments 3 wordt gespeeld door Hayo Boerema: organist van de Laurenskerk te Rotterdam, en daarmee vaste bespeler van het grootste kerkorgel van Nederland. Hij studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en was winnaar van vele internationale prijzen voor orgel en improvisatie. Het orgel toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat hem al twintig jaar inspireert als organist, docent en componist. Hij zoekt in zijn programma’s naar contrasten en extremen en weet zowel traditionele als avontuurlijke muziekliefhebbers te boeien.

Over Monuments
Na een uitgebreide restauratie is het Vater-Müllerorgel van de Oude Kerk weer terug! De komende jaren klinkt het instrument pluriform en in talrijke contexten in de nieuwste en oudste muziektempel van Amsterdam. Sinds 2019 klinkt het orgel in een nieuwe serie met vooraanstaande organisten en ensembles: Monuments. Een moment op zaterdagavond waarop de tijd even stilstaat en de geschiedenis klinkt in de bijzondere akoestiek van de Oude Kerk. Ervaar hoe het concert te midden van de huidige installatie Poems for Earthlings intiemer klinkt, en de wereld buiten nog verder weg.

J.S. Bach: Toccata Adagio et Fuga
H. Boerema: Triptiek – première