18JoukOosterhof kopie

luisterroute

nieuw

De Luisterroute, ingesproken door actrice Halina Reijn, is vanaf nu verkrijgbaar bij de Oude Kerk. Deze Luisterroute, een geluidswandeling van een uur, ontstijgt het niveau van de gebruikelijke audiotour. Met verhalen, interviews en muziek leidt Halina je door het oudste gebouw van Amsterdam. Aan bod komen de geschiedenis van de kerk, historische personages, verborgen verhalen waarvan de bezoeker normaal geen weet heeft, hedendaagse kunst en hedendaagse kunstenaars. De Nederlands- én Engelstalige Luisterroute is gratis verkrijgbaar bij de Oude Kerk of via de online app.

alles wat je als bezoeker altijd al wilde weten
In de Luisterroute geeft actrice Halina Reijn een verrassende impressie van de Oude Kerk. Je ontdekt het huisje van mevrouw Bijtelaar, hoort over de kapel waar Rembrandt in ondertrouw ging, over de vrouw die haar pantoffel naar Maria gooide en over de relatie tussen de Kerk en de omringende raamprostitutie. Naast Halina doen ook andere betrokkenen in de Luisterroute hun verhaal. Zo is er een ‘ontmoeting’ met kunstenaar Sara Vrugt, die een bijzonder project met de kerkstoelen uitvoerde. Je hoort oud-prostituee Mariska Majoor, die vertelt over de oorsprong van de prostitutie op de Wallen. En ten slotte vertelt directeur Jacqueline Grandjean over de Japanse kunstenaar Atzu die een kunstwerk op het dak van de kerk maakte.

nieuwe, intensieve cultuurbeleving
Met deze Luisterroute geeft de Oude Kerk een nieuwe draai aan de traditionele museum audiotour. De vertelster leid je stap voor stap door het monumentale gebouw en geeft uitleg en commentaar bij alles wat je onderweg samen tegenkomt. Interviews met medewerkers, historische geluidsopnamen en muziek vormen een onlosmakelijk onderdeel van de vertelling. Je krijgt als vanzelf het gevoel door een film te lopen.

Ga hier direct naar de online Luisterroute op izi.travel.

Johan Idema ontwikkelde het concept voor de Luisterroutes. De Luisterroute Oude Kerk is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

18JoukOosterhof