home apocalypse

5 januari - 28 februari 2022

Speciaal voor de huiskamer ontwikkelde de Berlijnse kunstenaar Dennis Rudolph (1979) een vervolg op zijn werk ‘The 5 Minute Apocalypse’, dat hij eerder toonde op de Oudekerkstoren en tijdens de Museumnacht. In navolging van Nam June Paik’s werk, ‘TV Buddha’ maakt Rudolph van je computerscherm thuis een heus altaarstuk. Ook in dit werk laat Rudolph de overvloedige beeldcultuur van de Barok met die van het huidige mediatijdperk versmelten.

Zeven ‘boodschappers van de Ai’, allemaal geschilderd door Rudolph met behulp van een Virtual Reality 3D schilderprogramma, voeren een choreografie uit rond je monitor op de tonen van Pergolesi’s Stabat Mater en storten uiteindelijk in op je smartphone om ruimte te maken voor de gigantische figuur van ARTIFICIAL GODS_Europa die uit het scherm tevoorschijn komt. Registreer en deel je ervaring met #homeapocalypse op Instagram om te worden gerepost op het speciale account.

Hoe werkt het?

  1. Scan de QR code (of klik hier) om de app te downloaden in de Apple Store
  2. Klik op onderstaande afbeelding om beeldvullend te maken
  3. Open de app
  4. Scan de afbeelding met je apparaat
  5. Neem jouw ervaring op met de camera-functie
  6. Deel je video via Instagram en gebruik #homeapocalypse

biografie
Dennis Rudolph (1979) is een conceptuele kunstenaar die woont en werkt in Berlijn. Hij werkt zowel met oude als nieuwe media en technieken zoals video, schilderkunst, grafiek en performance en verbindt deze in sommige werken ook met elkaar. Rudolph studeerde aan de Universität der Künste in Berlijn, de Repin-Academie in St. Petersburg en het Language and Culture Institute in Beijing. Recente tentoonstellingen van hem waren onder meer te zien in het Museum der Arbeit Hamburg; DTLA Film Festival, Los Angeles; KW Institute for Contemporary Art, Berlijn; Moscow International Biennale for Young Art; CAC Bretigny, Frankrijk; Nayerische Staatsoper, Duitsland; Kunstverein Arnsberg; Künstlerhaus Bethanien, Berlijn. Sinds 2014 runt Rudolph de tentoonstellingsruimte, residentie en studio State of the Art in Berlijn.


Fragment uit ‘The 5 Minute Apocalypse’


Delen