Een nacht met Poems for Earthlings

2 juli & 6 augustus 2020

De soundtrack van Poems for Earthlings, de tentoonstelling van Adrián Villar Rojas in de Oude Kerk, duurt ruim acht uur. Er komen geluiden voorbij uit de hele geschiedenis van de wereld: van vulkaanuitbarstingen tot ringtones en van een huilende wolf tot de beroemde speech van Martin Luther King. Villar Rojas werd onder meer geïnspireerd door de Voyager Golden Record, een plaat met geluidsopnamen in 55 talen die in 1977 de ruimte in werd gelanceerd. De kunstenaar heeft het geluidswerk speciaal voor de tentoonstelling in de Oude Kerk gemaakt. In de weken voorafgaand aan de opening verbleef hij hele nachten in de kerk om in installatie op maat te maken voor de akoestiek van de ruimte.

Op 2 juli en 6 augustus bieden we 30 mensen de kans om de hele nacht in de kerk door te brengen, en de soundtrack van begin tot eind te ervaren. Let op: 2 juli is uitverkocht, tickets voor 6 augustus zijn verkrijgbaar via deze link.

Programma:

20:30   Deuren open
21:00   Korte introductie
21:15   Start soundscape
05:15   Einde soundscape
07:00   Einde

Goed om te weten:

• Neem je eigen matje en slaapzak mee.
  • Het kan flink afkoelen in de kerk: we raden warme kleding en veel laagjes aan!
  • Er zijn extra dekentjes beschikbaar.
  • Er zijn wel WC’s, maar geen douches.
  • Medewerkers van de Oude Kerk zijn de hele nacht aanwezig.
  • We zorgen voor koffie en thee.
  • Wees welkom om je eigen snack mee te nemen.
  • Roken en het gebruiken van drugs is niet toegestaan.
  • Je kunt op ieder gewenst moment weg, maar het is niet mogelijk de kerk te verlaten en later weer terug te komen.
  • Je verblijft in de installatie van Adrián Villar Rojas, de andere ruimtes van de kerk zijn niet toegankelijk.
  • Houd minimaal anderhalve meter afstand, behalve als je een huishouden deelt.
  • De algemene bezoekersvoorwaarden zijn van toepassing. Door aanschaf van een ticket ga je hiermee akkoord.
  • Volg de instructies en aanwijzingen van de hosts van de Oude Kerk op.

Heb je verder nog vragen? Mail gerust naar info@oudekerk.nl.

Een nacht met Poems for Earthlings
Donderdag 2 juli 2020, 21:00 (uitverkocht)
Donderdag 6 augustus 2020, 21:00

Foto: Jörg Baumann.